16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multi patroni recurg la falsuri si evaziune fiscala

Tot mai multi patroni recurg la falsuri si evaziune fiscala

• Administratorul firmei GELUX a incasat sute de milioane de lei pe file cec fara acoperire • Patronul SC MARIOPAN si-a bagat in buzunar subventia pe griu • Gestionara de la Depozitul Bradesti al SNP PETROM si-a insusit 2,5 miliarde de lei prin falsificarea unor documente

Politistii doljeni sint ingrijorati ca infractionalitatea economico-financiara ia amploare, iar numarul cazurilor de fals, uz de fals, inselaciune si evaziune fiscala a crescut cu 15% fata de anul trecut. Unul dintre ele este cel al administratorului firmei GELUX PROD COM Craiova, care a inselat statul si alti parteneri de afaceri cu mai multe sute de milioane de lei.

Claudiu Zaharia a fost arestat pentru 30 de zile deoarece in perioada martie-iulie a aprovizionat firma cu motorina subventionata, pentru agricultura, fara a plati taxa de drum, dar a vindut-o cu taxa de drum inclusa. El este cercetat penal pentru evaziune, inselaciune, fals, uz de fals si pentru ca a emis opt file cec pentru mai multe firme din Dolj, Gorj si Mehedinti fara a avea disponibil in cont.

Statul a pierdut 285 de milioane de lei

Marian Puica, administrator la MARIOPAN Craiova, a incasat de la stat 285,7 milioane de lei pentru asa-zisa subventionare a griului pe care urma sa-l cultive.

El a depus la Directia Generala pentru Agricultura si Industrie Alimentara o documentatie falsa, prin care solicita compensarea cu 500 lei/kg a griului de saminta pentru 1.000 de hectare de teren. Numai ca, dupa ce a luat banii, a uitat sa mai infiinteze cultura. „Un alt caz este cel al gestionarei Maria Diaconescu de la General Petro Serv, Depozitul Bradesti al SNP PETROM, care este cercetata penal, in stare de libertate, pentru delapidare.

In perioada septembrie 1998 – aprilie 2001, aceasta a falsificat documentele contabile, prejudiciul creat fiind de 2,5 miliarde de lei. In toate aceste cazuri, cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale“, a precizat lt. col. Ilie Vilau, seful Serviciului politiei economico-financiare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS