Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Cercetatori straini la Craiova. Specialisti in mai multe domenii agricole s-au intilnit ieri la Facultatea de Horticultura din Craiova, pentru o sesiune stiintifica. Cele 122 de lucrari prezentate au avut ca tema principala „Prioritatile cercetarii stiintifice in horticultura, biologie, tehnologia prelucrarii produselor agricole si ingineria mediului“. La aceasta sesiune au participat specialisti ai institutelor de cercetare din Craiova, Bucuresti, Cluj, precum si cercetatori din Anglia si Franta.

(S.C.)

Patru miliarde de lei pentru asfaltarea unui drum. Drumul comunal care face legatura intre comuna Runcu si satul Suseni nu a fost asfaltat niciodata. Cele mai mari probleme le ridica o portiune care leaga Caminul de batrini Suseni de restul comunei. Primarul sustine ca ar fi necesare aproape patru miliarde de lei pentru remedierea situatiei.

(A.M.)

Cadre didactice disponibilizate. Reducerile de personal din invatamintul mehedintean vor afecta, potrivit inspectorului-sef al ISJ Mehedinti, Lucian Capitanescu, 65 de cadre didactice. Diminuarea va fi efectuata de conducerile unitatilor scolare si va viza postul ocupat, plata cu ora si cumulul cadrului respectiv. De asemenea, reducerea va fi repartizata pe functii – personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic – si nu va afecta personalul didactic titular.

(D.L.)

100 de milioane de lei pentru iluminatul public. Pentru iluminatul comunei Runcu se cheltuiesc la fiecare trei luni 100 de milioanede lei. Primarul se declara multumit de felul in care arata comuna pe timpul noptii si spune ca toate cele opt sate sint iluminate corespunzator: „Avem chiar mai multe becuri decit ar fi nevoie. Sumele pe care le platim pentru aceasta treaba sint considerabile. Banii ii scoatem de la bugetul local“

(A.M.)

In spitalele mehedintene, mai multi auxiliari decit medici. In urma controlului efectuat de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti in unitatile sanitare din judet, a fost constatata o supradimensionare a personalului existent. Numai in cazul Spitalului Orasenesc Vinju Mare, din 90 de salariati, doar 37 sint medici si asistenti, restul fiind personal auxiliar. Situatii similare se regasesc si la citeva sectii ale Spitalului Judetean Mehedinti.

(D.L.)

Caminul Cultural din Suseni a fost renovat. Caminul Cultural din Suseni a fost recent renovat de catre Primaria Runcu. Reparatiile au costat aproximativ 150 de milioane de lei. Actiunea de reabilitare a cladiriii era necesara, deoarece la caminul cultural nu se mai putea desfasura nici o activitate.

(A.M.)

Datorii de 263 de miliarde de lei. Datoriile la fondul asigurarilor de sanatate Mehedinti se ridica la peste 263 de miliarde de lei. Din aceasta suma, 226 de miliarde de lei reprezinta datoriile pe care le au 18 agenti economici din judetul Mehedinti. Cei mai mari datornici sint Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), ROMAG PROD – 72 de miliarde de lei, Exploatarea Miniera – 71 de miliarde de lei, ROMAG TERMO – 31 de miliarde de lei, Exploatarea Miniera Baia Noua – noua miliarde de lei.

(D.L.)

Exit mobile version