13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStelian Buca a trecut la repozitionarea magazinului

Stelian Buca a trecut la repozitionarea magazinului

El a dat insa peste conducta de gaze

Vasile Bulucea, primarul Craiovei, a promis solemn ca de saptamina viitoare va incepe demolarea tuturor chioscurilor si constructiilor amplasate deasupra conductelor de termoficare, apa sau gaze, indiferent ca au sau nu autorizatii de constructie.

In acest sens, si prefectul Cornel Mondea a semnat un ordin. Este greu de crezut ca hotarirea se va pune in practica, deoarece se stie cum au fost eliberate foarte multe autorizatii. In primavara acestui an, Stelian Buca a cumparat, cu peste 90 de milioane de lei, un magazin situat in cartierul Cornitoiu, pe aleea Castanilor. „Primaria mi-a comunicat faptul ca pe sub magazinul meu trece o conducta de termoficare, dar nimeni nu stia pe unde anume. Singur am sapat si am vazut ca, intr-adevar, asa este“, spune Stelian Buca.

Conducta trece pe sub magazin, in lungime, la aproximativ o jumatate de metru de fatada. „Mi s-a spus ca, daca vreau sa ramin cu magazinul pe loc, trebuie sa suport toate cheltuielile pentru devierea conductei, de parca eu as face bani din furat“, a mai spus acesta. De frica unor masuri extreme, barbatul s-a apucat sa-si mute magazinul. El a chemat o echipa de constructori, care taiau si sudau ieri de zor pentru a muta constructia cu doi metri in spate. Insa, in apropiere, prin spatele magazinului, trece… conducta de gaze. Dar asta nu este tot. Stelian Buca a intrat in conflict si cu locatarii blocurilor din jur.

Pe noul amplasament al chioscului erau o fintina si o cruce, ambele facute de locuitorii din zona. Dupa datina crestina, acestea au fost sfintite de un preot. Locatarii spun ca Stelian Buca a distrus mai intii fintina, iar ieri a darimat si crucea. Ei sint revoltati si de faptul ca, prin mutarea magazinului, Stelian Buca ocupa abuziv o mare portiune de teren de pe domeniul public.

La rindul sau, Stelian Buca se plinge ca trebuie sa plateasca toate oalele sparte si, uite-asa, cercul vicios nu se mai termina. Cit va mai dura acest conflict sau cum se va termina abia asteptam sa vedem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS