16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii trebuie sa isi aduca apa de acasa

Copiii trebuie sa isi aduca apa de acasa

Scoala nr.14 din cartierul craiovean Bariera Vilcii se confrunta din luna aprilie cu lipsa apei. Conducta de apa necesita reparatii si conducerea scolii a sesizat acest lucru primariei. Directorul scolii, Toma Scarlat, spune ca sesizarea nu a avut rezultatul scontat. Dimpotriva, in loc sa fie rezolvata problema apei, scoala a fost debransata. „Primaria a anuntat Regia de Apa, care a trimis o echipa. Dar, in loc sa remedieze defectiunea, au taiat conducta. Efectiv am fost debransati, desi platim apa ca toata lumea. Nici macar nu am fost anuntat in prealabil ca urmeaza sa fie taiata conducta“, a spus Toma Scarlat.

Igiena s-a dus pe…apa simbetei

Directorul scolii spune ca, nefiind avertizati ca vor fi debransati, mult timp nu a stiut care este motivul pentru care scoala continua sa nu aiba apa: „Credeam ca sint probleme cu apa in cartier si ca toti se confrunta cu acest lucru. Am aflat de la parintii copiilor ca, de fapt, am fost debransati“. Din primavara, de cind scoala nu mai are apa, angajatii si elevii se descurca dupa cum pot. Profesorii si elevii isi stapinesc setea cu apa adusa de acasa. Nici macar minimul de igiena inainte de a-si minca sandvisul in pauze – spalatul pe miini – nu mai este posibil acum. Cel mai greu este pentru femeile de serviciu, care se straduiesc sa tina curat si sa spele cu apa adusa in galeti de prin vecini. Directorul scolii spune ca este o minune ca nu s-au confruntat pina acum cu cazuri de boli in rindul copiilor.

Regia de Apa nu crede ca este vorba despre un caz de debransare

Seful Sectiei de Apa, Transport, Distributie din cadrul Regiei de Apa Craiova, Dorel Grigore, spune insa ca este putin probabil ca scoala sa fi fost debransata si ca nu este apa din alte cauze: „Eu nu cred in varianta asta cu debransarea. Mai ales daca directorul spune ca nu au fost avertizati. Mai intii se face o somatie. Noi sintem foarte ingaduitori cu scolile si avem grija sa le prelungim termenul de plata cit mai mult. Ori a umblat cineva la conducta, s-au facut reparatii in zona si robinetul lor de la bransament a fost uitat inchis, ori este posibil sa se fi umblat la o vana si sa fi avut loc o defectiune. Oricum, o sa ne deplasam la fata locului ca sa constatam care sint cauzele care au generat aceasta situatie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS