10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNAS solicita ministerului de resort deblocarea fondurilor

CNAS solicita ministerului de resort deblocarea fondurilor

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) considera ca solutia pentru acoperirea datoriilor unitatilor spitalicesti consta in utilizarea disponibilitatilor banesti existente in conturile caselor de asigurari de sanatate care, in prezent, reprezinta 7.800 de miliarde de lei.

Deblocarea fondurilor ar fi posibila prin majorarea plafonului de cheltuieli aprobat prin Legea bugetului, adica printr-o initiativa legislativa de rectificare a bugetului, venita din partea Ministerului Sanatatii si Familiei, Ministerului Finantelor sau a guvernului.

Unitatile spitalicesti au inregistrat in primele opt luni ale acestui an datorii fata de furnizori in valoare de peste 4.700 de miliarde de lei, in majoritate medicamente si materiale sanitare.

Asociatia Romana a Distribuitorilor de Medicamente a solicitat guvernului si Ministerului Finantelor deblocarea fondurilor existente in bugetul asigurarilor de sanatate. Datoria spitalelor si a farmaciilor la distribuitorii de medicamente a ajuns la 100 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS