3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjean get-beget, doresc sa invat urgent limba maghiara!

Gorjean get-beget, doresc sa invat urgent limba maghiara!

Sotii Virgil si Maria Paunescu, doi gorjeni disponibilizati din minerit in urma cu mai bine de patru ani, sint decisi sa faca orice eforturi pentru a intra in posesia legitimatiilor de maghiar. Chiar sa invete limba maghiara.

Cei doi locuiesc de cind se stiu in Tirgu Jiu si in prezent bat strazile orasului, in cautarea unui profesor care sa-i mediteze la limba maghiara. Fiindca in tot Gorjul n-au gasit picior de maghiar, sotii Paunescu vor sa aplice metoda autodidactica, incercind sa gaseasca, prin vreo librarie din Tirgu Jiu, macar niste manuale de invatare a limbii maghiare.

Virgil si Maria Paunescu au aflat de prin ziare ca avantajele pe care le ofera statutul de maghiar pot fi dobindite chiar si de persoane care nu fac parte din etnia maghiara, cu conditia sa cunoasca limba acestui popor.

Ca sa-si motiveze initiativa, cei doi gorjeni au spus ca tinta lor este gasirea unor locuri de munca in Ungaria, pe timp de cel putin trei luni. Ei sint convinsi ca salariile cistigate in afara tarii le vor fi de ajuns ca sa-si tina copiii la scoala si sa-si plateasca datoriile la intretinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS