13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Caldura a ajuns in apartamentele mehedintenilor. De ieri a inceput distribuirea agentului termic in Drobeta Turnu Severin, catre majoritatea asociatiilor de locatari-proprietari. Exceptie fac Asociatiile de locatari-proprietari nr. 41, 42, 32 si cele care apartin de punctele termice 6 si 60. In cele cinci situatii exista inca probleme in reteaua de distributie a agentului termic, a caror rezolvare va intirzia cu citeva zile furnizarea de agent termic.

(D.L.)

O suta de apeluri la Ambulanta in 48 de ore. La Serviciul de Ambulanta Gorj s-au primit o suta de apeluri in 48 de ore. Cele mai multe solicitari au fost cele referitoare la traumatisme cranio-cerebrale si astm bronsic. Medicii institutiei spun ca se asteapta ca, o data cu racirea vremii, numarul apelurilor pentru astm sa creasca. S-a inregistrat si un caz de intoxicatie cu alcool.

(A.M.)

17.225 de someri in Gorj. In judetul Gorj au fost inregistrati 17.225 de someri. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca mai mult de jumatate din totalul celor fara locuri de munca sint femei, respectiv 50,7 %. Cu toate acestea, rata somajului a inregistrat o usoara scadere. Parerea conducerii AJOFM Gorj este ca „evolutia descendenta a ratei somajului este amenintata de situatia de la Uzinele Sadu, ai caror angajati nu vor mai beneficia de platile pentru somajul tehnic, ceea ce va influenta rata somajului…“.

(M.C.H.)

Amenzi de 30 de milioane de lei pentru munca la negru. La sfirsitul saptaminii trecute, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti impreuna cu cadre ale Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida (DPIR) au verificat 15 societati comerciale din Drobeta Turnu Severin si Simian, in scopul depistarii angajatorilor care folosesc incadarea in munca fara forme legale. S-a descoperit ca 24 de persoane lucrau fara forme legale si s-au aplicat sanctiuni contraventionale, in valoare de 30 de milioane de lei.

(D.L.)

Doua noi drumuri comunale. Reteaua de drumuri comunale a judetului Dolj cuprinde doua noi drumuri; consilierii judeteni au votat ca drumul de exploatare dinspre Radovan spre Virvoru de Jos si drumul Caruia – Terpezita, in lungime de 3,5, respectiv 2,5 km, sa fie clasate ca drumuri comunale. Masura presupune alocarea de catre consiliul judetean de fonduri pentru intretinerea si administrarea lor de catre Serviciul de Drumuri si Poduri al Consiliului Judetean Dolj, evitind astfel inzapezirea lor pe timp de iarna.

(F.E.)

Curs de perfectionare in relatiile de munca. Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti organizeaza, in aceasta perioada, un curs de perfectionare in domeniul relatiilor de munca, la care participa 33 de reprezentanti ai agentilor economici cu capital privat, care lucreaza la birourile de resurse umane si care opereaza in cartile de munca. Toti cursantii vor primi acreditatea, din partea ITM Mehedinti, sa opereze in carnetul de munca la sediul agentului economic.

(D.L.)

Sapte bolnavi veneric in Gorj. Toti suferinzii de zona zoster internati la Sectia dermato-venerologie din cadrul Spitalului Judetean Gorj au peste 35 de ani. Medicul Constantin Davidescu, seful sectiei, spune ca numarul imbolnavirilor este favorizat de conditiile atmosferice. In prezent, in Gorj sint diagnosticate cu aceasta boala sapte persoane.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS