10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

Mii de persoane fara buletine de identitate. Peste 9.000 de persoane din Tirgu Jiu nu respecta legislatia in vigoare, privitoare la schimbarea buletinului de identitate chiar daca pot primi amenzi consistente. Potrivit Legii 105/1996, Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Gorj este obligat sa elibereze carti de identitate, valabile zece ani, persoanelor care au implinit 14 ani. Pina in prezent, citeva mii de cetateni fie nu au buletin de identitate, fie au uitat sa si-l schimbe. La 15 zile de la expirarea datei de valabilitate a buletinului, cetatenii pot fi amendati, daca nu si-l schimba. Totodata, administratiile financiare, bancile, unitatile sanitare, posta pot presta serviciile solicitate numai in baza unor documente de identitate valabile. Conducerea Serviciului de Evidenta Informatizata a Populatiei a sesizat Inspectoratul Scolar Gorj in legatura cu elevii care inca nu si-au facut carti de identitate. Fara buletine, acestia nu se pot inscrie la examenele de admitere in licee.

(E.M.)

Prima „Dumitra“ nascuta ieri in Craiova se va numi Delia. In ziua Sarbatorii de Sfintul Dumitru, Sectia nou-nascuti a Spitalului Judetean din Craiova nu s-a imbogatit decit cu un singur membru. Fetita a venit pe lume prematur, parca nemaiputind sa reziste forfotei craiovenilor care se pregatesc de sarbatoare. Tinara mamica, de 23 de ani, Cristina Curelaru, este din Bucovat si mai are un baietel de numai un an si trei luni. Andrei isi asteapta acasa surioara, careia parintii, care nu se asteptau ca ea sa se nasca de Sfintul Dumitru, ci mult mai tirziu, s-au gindit sa ii puna numele Delia. Chiar daca fetita ei nu va purta numele sfintului sub a carui protectie s-a nascut, Cristina este multumita ca are un copil sanatos si a spus ca Delia este ultimul membru al familiei.

(A.I.)

Politistii gorjeni au confiscat 21 de porci. In urma unei actiuni organizate de cadrele Politiei Rutiere a municipiului Tirgu Jiu impreuna cu comisari de la Garda Financiara Gorj, pe 25 octombrie, in tirgul de vite din oras, au fost identificati Gheorghe Badoiu, de 34 de ani, din Tirgu Jiu, Ion Adrian Calota, de 26 de ani, din comuna Danesti, Costin Pantelimon, de 23 de ani, din comuna Runcu, si Costica Borjan, de 50 de ani, din Motru, care comercializau ilegal 21 de porci vii. In total, porcii aveau o greutate de 2.139 de kilograme si valorau aproximativ 128.000.000 de lei. Animalele au fost confiscate si predate la SC LEXI STAR SRL, iar cele patru persoane au fost sanctionate contraventional.

(M.D.)

Substante toxice depozitate neregulamentar. La un control efectuat de politistii de la Ticleni la depozitul de substante toxice din cadrul schelei de petrol din localitate s-a constatat ca aceste substante nu sint depozitate si pastrate conform regulamentului, fapt pentru care gestionara Ioana Daniela Filipescu, de 33 de ani, a fost sanctionata contraventional. Aceeasi masura s-a luat si in privinta lui Dumitru Brancusi, de 35 de ani, din comuna Pestisani, director tehnic la Mina Farcasesti, care a fost amendat cu 5.000.000 de lei pentru neasigurarea corespunzatoare a unui transport de material exploziv.

(M.D.)

Pasaje pentru persoanele cu handicap. Persoanele cu handicap din municipiul Tirgu Jiu vor putea sa circule mai usor pe strazile din oras. Primarul Florin Circiumaru a cerut instalarea a 30 de semne de circulatie care sa marcheze pasajele respective. Astfel de pasaje vor fi realizate si la Gara, pe Bulevardul Victoriei si in zona 9 Mai.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS