Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Talibanii vor distribui arme si munitii pentru a contracara actiunile de comando

Guvernul taliban a decis ieri, in urma unei reuniuni de urgenta, sa distribuie arme si munitii, a anuntat agentia Afgan Islamic Press. Reuniunea a fost prezidata de numarul doi al regimului taliban, mollahul Hassan. Armele, usoare si grele, vor fi ditribuite pentru a contracara actiunile de comando, indica documentul adoptat la finalul reuniunii, care nu precizeaza insa daca se refera la inarmarea populatiei civile sau a combatantilor talibani.

Bin Laden se afla in deplina siguranta

Osama bin Laden se afla in deplina siguranta, in ciuda bombardamentelor amerciane in Afganistan, a declarat ieri un inalt responsabil taliban. „Osama bin Laden si apropiatii sai traiesc in deplina siguranta”, a afirmat Maulvi Jalaluddin Haqqani, ministrul taliban al regiunilor de granita, intr-un comunicat dat publicitatii in cursul unei vizite in Pakistan. „Nu li s-a intimplat nimic rau”, a adaugat el.

Trei ziaristi bulgari sint retinuti in Afganistan

Trei ziaristi bulgari sint retinuti, pentru a treia zi consecutiv, in satul afgan Ostana, la nord de Kabul, transmite agentia bulgara on-line BGNES. Gheorghi Milkov, de la cotidianul 24 ceasa, operatorul Emilian Dinov, de la postul national de televiziune si Stefan Vitanov, de la cotidianul Dnevnik sint inchisi intr-o casa din Ostana, impreuna cu alti 30 de ziaristi din Franta, Rusia, India, Germania si Japonia. In casa in care sint inchisi, jurnalistii dorm unul peste altul, toaleta este infundata si nu exista apa. Ei sint nevoiti sa bea apa dintr-un riu si multi dintre ziaristi sufera de afectiuni ale stomacului. Casa este pazita de afgani, care le cer 3.000 de dolari pentru a-I transporta pe fiecare ziarist in parte pina la granita cu Tadjikistanul. Ministerul bulgar de externe a anuntat constituirea unei celule de criza, pentru luarea masurilor adecvate in vederea eliberarii celor trei ziaristi bulgari din Afganistan, relateaza BTA. In aceasta celula de criza au intrat reprezentanti ai tuturor institutiilor de stat competente.

Echipe speciale au periat interioarele Capitoliului in cautare de spori de antrax

Echipaje speciale de interventie, purtind echipamente de protectie impotriva materialelor toxice, au efectuat cercetari minutioase in incaperile Camerei Reprezentantilor a Statelor Unite, in cautare de urme de antrax, dupa ce simbata au fost descoperiti bacili in anexa destinata postei din incinta Ford House Office Building, relateaza CNN. Bacili de antrax au fost de asemenea, localizati intr-o alta incapere din afara Capitoliului, folosita de politia care asigura paza complexului. Aceste doua localizari ale bacilului ridica la patru numarul locurilor din incinta Capitoliului unde au fost descoperite urme de antrax, celelalte doua fiind incaperea aferenta postei Senatului si biroul lui Tom Daschle, liderul majoritatii acestei Camere. In ciuda confirmarii prezentei unor urme de antrax in cladirea Ford Office, legislatorii sint hotariti sa-si reia activitatea incepind de marti, dupa o intrerupere de trei zile a activitatii Camerei, fara precedent in istoria sa. Dupa ce s-a stabilit ca scrisorile purtatoare de bacili antrax au fost expediate din Trenton New Jersey, s-a constatat ca si doi lucratori postali, care probabil au avut contact cu scrisorile respective, au fost infectati de o forma cutanata a maladiei. Directorul Securitatii Interne, Tom Ridge, a declarat ca oficialii federali stiu exact de unde au fost expediate unele dintre scrisori.

Exit mobile version