21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Aurul este schimbat cu monede sau bonuri de tezaur. Pretul aurului a scazut in tranzactiile europene din ultimele zile, dar traderii au indicat ca temerile privind escaladarea tensiunilor in Afganistan vor mentine pretul metalului pretios la peste 290 de dolari/uncie. Desi are statut de valoare-refugiu in timpuri de criza, unii investitori au renuntat la aur in favoarea unor monede sau bonuri de tezaur, spun analistii. Esecul aurului de a-si continua cresterea dupa inceperea bombardamentelor americane asupra Afganistanului nu a reprezentat o surpriza pentru cei mai multi investitori.

Adunarea Generala a ANSVM a fost aminata. Adunarea Generala a Actionarilor Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM) a fost aminata pentru 22 octombrie. Conform ordinii de zi, actionarii trabuia sa ia in discutie masuri prin care sa rezolve litigiul cu o persoana fizica. AGA trebuia sa dezbata propunerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care societatile de valori mobiliare, membre ale ANSVM, vor prelua actiunile detinute de aceasta la RASDAQ. De asemenea, actionarii Asociatiei trebuiau sa discute si oportunitatea modificarii statutului societatii RASDAQ SRL.

Dacia 1100 a sotilor Ceausescu a fost expusa la TIB. Primul automobil Dacia construit in Romania, marca 1100, si care a apartinut sotilor Ceausescu, s-a bucurat de un deosebit succes la Tirgul International Bucuresti. Masina a fost expusa de catre Automobil Clubul Roman (ACR), actualul proprietar, care l-a achizitionat in urma cu doi ani. Dacia 1100, ajunsa la respectabila virsta de 33 de ani, are parcursi 33.000 de kilometri si este intr-o stare de functionare perfecta, toate piesele fiind originale.

Obligatiuni internationale pentru ANL. Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) ar putea lansa, in septembrie-octombrie 2002, pe piata internationala de capital, prima emisiune de obligatiuni. Aceasta este destinata atragerii finantarii necesare realizarii proiectelor de construire a caselor prin sistemul de credit ipotecar, a spus Dorin Stefanescu, directorul general al ANL. Momentan insa, lansarea unei emisiuni de obligatiuni „nu este interesanta“ pentru ANL, intrucit institutia se afla in curs de consolidare. Dorin Stefanescu spune ca operatiunile de acest tip se bazeaza pe patrimoniul societatii care lanseaza emisiunea, in cazul ANL acesta fiind format din aproximativ 1.000 de credite pentru constructia de locuinte, la care se adauga tot atitea imprumuturi pentru cumpararea de apartamente.

Active din industria de armament vor fi folosite in parcurile industriale. O parte din activele neutilizate in industria de armament vor fi folosite pentru constituirea de parcuri industriale. Ministrul dezvoltarii si prognozei, Leonard Cazan, a spus ca va analiza posibilitatea ca parcurile industriale sa inglobeze o parte din aceste active pentru reducerea costurilor generate de respectivele capacitati de productie nefolosite. De asemenea, o data cu constituirea parcurilor industriale vor fi transferate si o serie de utilitati, respectiv racorduri la energia electrica, apa, canalizare, gaze, transporturi auto, statii de epurare, care sint insuficient si costisitor utilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS