16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Tenis de cimp

Ilie Cojan, campion national al veteranilor

In cadrul Campionatului National al Veteranilor, organizat de Asociatia Veteranilor Tenisului din Romania, cunoscutul tenisman craiovean Ilie Cojan (Tenis Club Olimp) a obtinut medalia de aur (individual) la categoria de virsta peste 40 de ani.

De asemenea, Ema Bogdan, legitimata la acelasi club, s-a clasat pe primul loc la „Cupa Electrica“, desfasurata la Timisoara. Dupa cum a precizat Ilie Cojan, Ema Bogdan a obtinut medalia de aur la categoria opt-zece ani fete, invingind concurentele clasate pe locurile doi-trei in Campionatul National.

(I.J.)

Handbal. Divizia A (M)

Derbi „craiovean“

Astazi, de la ora 10.00, pe terenul CSS din Banie este programat meciul dintre echipele oltene U Petrolul Craiova si Romvag Caracal, contind pentru etapa a sasea a turului I al Seriei C a Diviziei A la handbal masculin. Sebastian Dobeanu, antrenorul secund al formatiei gazda, a spus: „Este intr-adevar un derbi oltenesc din mai multe puncte de vedere. De fapt, s-ar putea numi un derbi craiovean, deoarece echipa Romvag Caracal este alcatuita in mare parte din jucatori craioveni, inclusiv antrenorul principal Liviu Prica. Cred insa ca victoria va fi a craiovenilor de la U Petrolul. Cred ca prietenii de la Caracal nu se vor supara, declarind in ziarul oltenilor de pretutindeni, ca noi, cei din Craiova, sintem mai buni decit craiovenii cu viza de flotanti in Caracal. Oricum, publicul din Banie va avea prilejul sa urmareasca un meci atractiv“. Fetele de la DWAR Craiova au meci la Sibiu, cu echipa locala Viitorul.

(I.J.)

Slujba de comemorare a lui Sebastian Domozina

Astazi, la Cimitirul Ungureni din Craiova, va avea loc o slujba de comemorare a regretatului comentator sportiv Sebastian Domozina. Pe 10 octombrie se implinesc patru ani de la decesul celui care ne-a incalzit inimile cu comentariile sale sportive din perioada Craiovei Maxima.

Din cauza atentatelor teroriste

Super Bowl a fost aminata

A 36-a editie a Super Bowl, finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), a fost aminata cu o saptamina, urmind sa se dispute pe 3 februarie 2002, la La Nouvelle-Orleans (statul Louisiana), a anuntat conducerea NFL. Aceasta schimbare este determinata de aminarea celor 15 partide din etapa a doua a NFL, care a fost cauzata de atentatele teroriste care au avut loc pe 11 septembrie in Statele Unite. NFL a ales sa amine finala pentru a nu modifica sistemul de calificare in ultima faza a competitiei. Pentru prima oara in istoria NFL, Super Bowl se va desfasura la inceputul lunii februarie. NFL a negociat cu Asociatia nationala a vinzatorilor de masini (NADA), care avea prevazuta pentru 3 februarie conventia anuala. Aceasta urmeaza sa se desfasoare cu o saptamina mai devreme. NFL va aloca 7,5 milioane de dolari pentru amortizarea pierderilor rezultate in urma acestei schimbari. Acordul dintre NFL si NADA prevede ca liga si asociatia vor contribui fiecare cu 500.000 de dolari pentru asigurarea serviciilor de securitate in timpul finalei si al conventiei anuale.

Din cauza unei operatii suferite la un picior

Magnus Norman este in cirje

Jucatorul suedez de tenis Magnus Norman ar putea fi nevoit sa-si incheie cariera sportiva, in urma unei interventii chirurgicale suferite la o coapsa in luna august. Norman este obligat sa se deplaseze cu ajutorul unor cirje inca sase saptamini. „Medicii mi-au spus sa am 90 la suta sanse sa-mi reiau cariera de jucator profesionist. Exista un risc de zece la suta sa nu mai pot juca, iar acest procent este foarte important“, a spus Norman. Tenismanul suedez intentiona sa revina pe teren la inceputul anului 2002, cu ocazia turneului Australian Open, din luna ianuarie. Din precautie, Norman s-a angajat sa ia parte, incepind din luna februarie, la turneele care se joaca pe zgura.

Turneul de tenis de la Filderstadt

Venus Williams nu mai joaca

Jucatoarea americana de tenis Venus Williams nu va participa la turneul WTA de la Filderstadt, care va debuta luni si este dotat cu premii in valoare de 585.000 de dolari, au anuntat organizatorii competitiei. Directorul turneului, Michael Uhden, a afirmat ca Venus Williams a decis sa nu participe la competitia de la Filderstadt din cauza unor probleme de familie, dar nu a precizat daca hotarirea sportivei are legatura si cu atentatele teroriste de pe 11 septembrie, din Statele Unite. Williams a cistigat in acest an turneul US Open si pe cel de la Wimbledon. Compatrioatele lui Venus Williams, Jennifer Capriati si Lindsay Davenport vor fi prezente la turneul de la Filderstadt. De asemenea, la proba de dublu va participa si Martina Navratilova, in virsta de 44 de ani, care va face pereche cu jucatoarea spaniola Arantxa Sanchez-Vicario. (MEDIAFAX)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS