16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece persoane au ramas in strada

Zece persoane au ramas in strada

• Din sase copii, patru merg la scoala, iar doi ramin sa pazeasca lucrurile
• Parintii cauta o noua casa
• De doua zile, in Turnu Severin, trei familii stau cu lucrurile in fata casei

Doua familii de chiriasi au fost evacuate miercuri de catre proprietarul unei case de linga Spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin. Zece persoane, dintre care sase copii, stau acum sub cerul liber, rugindu-se sa nu vina frigul. Roua de dimineata ii trezeste, amintindu-le ca a sosit o noua zi, cind cei mici vor merge la scoala, iar cei mari, in cautarea unei case.

In cazul familiilor Mircea Dinescu si Florin Ilie, executorii judecatoresti au decis evacuarea din imobilul revendicat de proprietar, situat linga Spitalul CFR – Drobeta Turnu Severin, potrivit Legii 10. Doar copiii celor doua familii erau acasa cind a sosit politia sa puna in aplicare mandatul de executare si cea de-a treia chiriasa, care se pare ca va ramine in continuare in imobil. Aristita Raulescu a locuit pina miercuri cu familiile evacuate, despre care spune ca nu-i creau probleme: „Pentru mine nu au fost nici rai si nici buni, ca n-aveam nici o treaba cu ei. Cind au venit sa-i evacueze culcam fata cea mica si m-am trezit cu ei peste mine. M-am speriat, dar cineva din politie mi-a spus sa stau linistita. M-a intrebat de ei si au inceput sa le scoata lucrurile din casa. Au venit si ei, dar nu au mai avut ce sa faca. Proprietarul sta in Timisoara si se judeca cu ei din 1998“.

„Mama si tata s-au dus sa ceara o casa…“

Sorina si Oana, din familia Dinescu, isi fac lectiile sub un acoperis construit din mobilierul scos din casa. Ieri nu au mai fost la scoala, „pentru ca mama si tata s-au dus la primarie si trebuia sa stea cineva sa pazeasca lucrurile“. Si-au lasat insa fratii sa se duca la scoala. „A venit proprietarul si ne-a dat afara. A cumparat casa si a cistigat-o. Sintem sase copii care dormim afara. Proprietarul a zis sa ne ducem la neamuri, dar nu mai avem rude, nu mai avem unde sa ne ducem“. Gabriela, fata familiei Ilie, asteapta si ea parintii, plecati tot in cautarea unei locuinte. Fratele ei s-a dus la scoala, iar ea a ramas sa aiba grija de lucrurile din strada. Ia o mina de nisip, toarna apa dintr-o sticla de plastic si face un fel de crema, cu care spala vasele. Le clateste si le pune una linga alta, la soare. O butelie si un aragaz cu doua ochiuri ii permit familiei Ilie sa supravietuiasca si sub cerul liber. Parintii Gabrielei nu au un loc de munca, dar „se mai duc pe la unul, pe la altul, sa cistige un ban“.

Ultimii chiriasi se tem ca vor fi evacuati

In casa din care au fost scoase cele zece persoane va mai ramine familia Raulescu: bunica, parintii si cei sapte copii. „Noi platim chirie cite 350.000 de lei pe luna. Am baiatul care are sapte copii mici si cu nora. Sintem zece oameni care stam in doua camarute. Patru nepoti sint la scoala. E foarte greu cu sapte copii. Baiatul lucreaza la fabrica de anvelope, dar acum e in concediu pentru cresterea copilului. Se mai duce si el sa munceasca, pe ici, pe colo, sa cistige un ban in plus. Chiar daca am avut numai un cistig in casa, am gasit bani sa platim chiria la timp. Din cite a spus proprietarul casei, cele doua familii nu si-au platit de mai mult timp chiria“, a spus Aristita Raulescu. Acum si cea de-a treia familie se teme ca va fi scoasa afara, mai ales ca proprietarul si-a exprimat intentia de a vinde imobilul. In Drobeta Turnu Severin, zilele trecute, o alta familie a fost scoasa afara din casa, din cauza unui imprumut de 1.200 de marci germane, neplatit la timp. Dobinzile adunate si solicitarile repetate ale creditorului s-au transformat intr-un mandat de evacuare, care a mai lasat citeva familii in strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS