Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Educatoarele isi cumpara cataloagele

Toate educatoarele din judetul Gorj sint obligate sa achizitioneze, la pretul de 40.000 de lei, un catalog si un registru intitulat Proiectare curriculara. Acest registru poarta semnatura inspectorului de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Gorj, deci si girul institutiei. Intre capitolele pe care le cuprinde Proiectarea curriculara se regasesc si cele intitulate Jurnalul educatoarei si Autoevaluare. Este greu de spus de ce educatoarele trebuie sa isi cumpere cataloagele, in conditiile in care aceste documente vor ramine, probabil prin donatie, in cadrul institutiilor respective, fiind considerate oficiale.

(E.M.)

Stocurile de vaccinuri antigripale sint pe sfirsite

Gorjenii care doresc sa isi faca vaccinuri antigripale trebuie sa mai astepte din cauza ca in prezent stocurile sint foarte mici. Maria Sfichi, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj, a spus: „Deocamdata nu avem vaccinurile necesare pentru a incepe campania antigripala. Stocurile abia ne ajung pentru batrinii care depasesc 65 de ani, pentru persoanele cu handicap si pentru cadrele medicale. Nu stim prin ce metode vom procura vaccinurile de care avem nevoie, dar speram ca pina la inceputul lunii noiembrie sa gasim o solutie.“

( M.D.)

Studentii se pot specializa la Istanbul, cu 50 de euro

Directia Judeteana de Tineret si Sport Gorj anunta ca la Istanbul se va organiza cursul „Cooperare pentru dezvoltare si stabilitate in Europa de Sud – Vest“. Directorul Directiei, Marius Vlaicu, spune ca la aceste cursuri, care se vor desfasura in Turcia in perioada 14-23 decembrie, se asteapta inscrieri ale studentilor de la Universitatea „Constantin Brancusi“, Facultatea de Stiinte Economice. Studentii sau tinerii din structurile asociative nonguvernamentale care vor dori sa participe trebuie sa plateasca o taxa de 50 de euro.

(M.C.H.)

Taxele si impozitele se colecteaza greu

Inspectorii de la Directia pentru Impozite si Taxe Drobeta Turnu Severin au strins, in ultimele doua saptamini, aproximativ zece miliarde de lei, de la angajatii economici care aveau datorii catre bugetul de stat. In cazul societatilor FORSEV Drobeta Turnu Severin, Anvelope, EnergoReparatii si nu numai, debitele restante au fost achitate in totalitate. In cazul agentilor economici care nu isi vor plati din debitele restante, Directia de Impozite si Taxe va merge pina la executarea silita a bunurilor acestora.

(F.L.)

Veniturile gorjenilor au crescut cu 10%

In urma statisticilor care au fost facute, s-a observat ca gorjenii au cistigat la sfirsitul lunii august mai mult cu 10% fata de luna precedenta. Cistigul salarial mediu nominal brut in judetul Gorj, calculat la un esantion de 150 de agenti economici si sociali, in luna august, a fost de peste 6,9 milioane de lei, iar cistigul salarial mediu net a depasit suma de 4,7 milioane de lei. Potrivit statisticii efectuate in tot judetul, sectorul financiar-bancar, domeniul energetic, al asigurarilor, administratia publica, turismul, comertul, precum si industria tutunului au inregistrat niveluri ridicate ale cistigului salarial net. Celelalte sectoare de activitate au inregistrat cistiguri inferioare mediei pe judet, similare cu cele din economia nationala.

(M.D.)

Angajatorii nu sint dornici sa isi scoleasca personalul

In cadrul proiectului „Laborator multifunctional de formare profesionala“, elaborat de Camera de Comert si Industrie Oltenia (CCIO), de o saptamina, 15 calculatoare noi, de ultima generatie, isi asteapta cursantii. Proiectul se afla in curs de implementare si beneficiaza de o finantare de 89.000 de euro, fonduri asigurate de Guvernul Romaniei si de CCIO. In afara de cursurile de limba engleza pentru afaceri, anul acesta, in cadrul proiectului se vor organiza cursuri de management al proiectelor, de comert electronic si de initiere in utilizarea calculatoarelor. Desi agentii economici achita numai 20% din costurile cursului (adica, aproximativ 700.000 de lei), angajatorii nu prea s-au dovedit dornici sa isi scoleasca personalul. Baza materiala noua si performanta nu i-a atras insa pe doritori, pina in prezent fiind depuse doar noua cereri pentru cele 15 locuri dintr-o grupa de cursanti.

(F.E.)

Prea multi ciini vagabonzi in Orsova

Primarul municipiului Orsova, Ioan Vesa, se gindeste la o solutie de „curatare“ a orasului de haitele de ciini vagabonzi, care au impinzit toate cartierele: „Sar la copii, dar si la adulti, si nu stim prin ce metoda sa scapam de ei, pentru ca prea s-au inmultit“!

(D.L.)

Exit mobile version