27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrazile fara nume sint la moda in Craiova

Strazile fara nume sint la moda in Craiova

Extinderea perimetrului construibil al Craiovei a generat si genereaza inca o serie de probleme. Si asta deoarece primaria se dovedeste inca o data neputincioasa in fata noului. De mai bine de zece ani, in toata Craiova este un haos privind denumirea strazilor si numerele imobilelor. In special in zonele in care a inceput sa se construiasca dupa revolutie: Bordei, Catargiu, Mofleni, Cernele. Casele din intravilan au fost ridicate cu acordul primariei, in baza unor autorizatii de construire si a unor planuri de urbanism. Numai ca primaria nu si-a dus treaba pina la capat pentru ca nu a continuat si cu inventarierea caselor, construirea de drumuri, extinderea retelei de apa si canalizare.

Desi in intravilanul Craiovei au fost construite adevarate cartiere de vile, pe hartile orasului, acestea practic nu exista. Este si cazul „micului Paris“, noul cartier din zona Bordei, din Craiova. Multi dintre proprietarii care locuiesc acolo de citiva ani nu au reusit sa isi faca mutatie pe buletin deoarece, zona respectiva nu figureaza in baza de date a primariei.

Ion Ruptureanu locuieste de doi ani in „micul Paris“ , pe o strada fara nume, deocamdata. De doi ani, respectivul cetatean se zbate sa demonstreze ca locuieste pe o strada care in viitorul apropiat se va numi Aleea II Paunitei, la nr. 6. Cel putin asa afirma cei de comisia de recensamint ca se va numi. Cei de la evidenta populatiei refuza sa-i primeasca actele pina cind nu prezinta de la primarie nomenclatorul stradal, care nu-l poate elibera, deoarece Aleea II Paunitei nu exista inca in baza de date a institutiei. Sperantele celor care se confrunta cu astfel de probleme au renascut o data ce a inceput inventarierea strazilor si a imobilelor din Craiova, in vederea efectuarii recensamintului. Dupa ce si-a primit fluturasul de la comisia de recensamint cu denumirea strazii si noul numar al imobilului, Ion Ruptureanu, conform indicatiilor primite, s-a dus la Primaria Craiova sa isi ridice nomenclatorul stradal pentru a putea sa-si treaca noua adresa pe buletin. „Dupa ce au verificat cei de la Directia de Urbanism mi-au spus ca Strada Aleea II Paunitei nu figureaza in baza de date. Ei mi-au recomandat sa pastrez fluturasul dat de comisia de recensamint pina cind se va aproba noua denumire. Initial, mi s-a spus ca, daca aduc fluturasul respectiv, primesc nomenclatorul stradal pe loc. Acum mi se spune ca trebuie sa mai astept pina anul viitor, cind se va intruni nu stiu ce comisie care sa-si dea acordul pentru ca strada sa se numeasca Aleea II Paunitei.“

Adresa trecuta pe buletinul lui Ion Ruptureanu nu mai este valabila deoarece apartamentul l-a vindut, iar el locuieste de aproape doi ani in imobilul din Aleea II Paunitei. „Eu nu pot sa-mi scot buletinul, si nici pasaportul din cauza acestei probleme. Trebuie sa plec urgent in Franta, am acolo afaceri in derulare si sint purtat pe drumuri de catre cei de la primarie. Am sa-i dau in judecata pentru pierderile suferite din cauza lor“, a declarat Ion Ruptureanu.

Pina la anu’ in aprilie, nici vorba de nomenclator stradal

Daniela Nadolu, inspectoare in cadrul Primariei Craiova, la Directia de Urbanism, spune ca, pina in aprilie 2002, cei care si-au construit case in intravilanul Craiovei nu vor primi nomenclatorul stradal: „Conform Legii 680/2001, privind recensamintul, pina anul viitor, cind se vor acorda noi denumiri de strazi, nu le putem elibera nomenclatoare stradale celor care ni le solicita. Atunci cind si-au construit case acolo stiau ca nu pot sa-si treaca adresele in buletin. Si notarii le-au spus ca pot interveni asemenea probleme. Pe autorizatiile de construire scrie tarla/parcela, nu numele unei strazi. Asta este legea si noi nu ne permitem sa o incalcam“.

Reprezentanta Primariei Craiova a mai spus: „Numerele si denumirile de strazi trecute pe fluturasii lasati de cei din comisiile de recensamint sint provizorii si pina anul viitor in aprilie lucrurile nu se vor schimba“. Adica pina in 2002, cetatenii care se fac vinovati de a-si fi construit case in Craiova, cu avizul primariei, nu pot sa demonstreze ca locuiesc in imobilele pe care si le-au ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS