14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePanica printre studenti

Panica printre studenti

In urma controlului efectuat de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii la o serie de facultati particulare, s-au constatat abateri grave de la standardele de calitate, cum ar fi lipsa personalului didactic, organizarea unor structuri academice neconforme cu legea, lipsa activitatii de cercetare stiintifica – obligatorie prin Legea acreditarii – si existenta multor filiale ilegale. Membrii executivului au aprobat lichidarea tuturor specializarilor de institutori ale universitatilor particulare. Ministrul educatiei a precizat ca decizia a fost luata ca urmare a faptului ca la concursul de titularizare din acest an au fost inregistrate rezultate foarte slabe.

Guvernul a hotarit retragerea autorizatiilor de functionare a unor universitati particulare, decizie fara precedent in invatamintul particular romanesc. Pentru Fundatia Romana pentru Tineret „Decebal“, din Baile Herculane, a fost deja retrasa autorizatia provizorie de functionare. Situatia nu este deloc imbucuratoare pentru studentii de la Facultatea „Portile de Fier“ din Drobeta Turnu Severin – punct de lucru al Universitatii „Banatul“ Timisoara. Facultatea functiona in Drobeta Turnu Severin, cu specializarile: Stiinte economice, Management, Kinetoterapie cu medicina aplicata, Stiinta mediului. Pentru ca nu se mai permite functionarea punctelor de lucru, deci se creeaza o delocalizare a activitatii de la centru, studentii au de ales intre citeva variante. Prima, potrivit directorului Ion Ispas, ar fi mutarea la Timisoara, adica la facultatea-mama: „Avem deja o serie de studenti care au preferat sa plece la Timisoara. Este o situatie generala, la nivelul tarii. Noi am reusit o fuziune cu Facultatea de stiinte economice de la Universitatea «Gheorghe Anghel», care este autorizata, si unii studenti vor fi absorbiti de aceasta. Acest lucru este, de fapt, cea de-a doua solutie pentru studenti, iar o alta solutie ar fi posibilitatea solicitarii unor scutiri partiale de frecventa, ceea ce le-ar permite studentilor sa ajunga la Timisoara numai in perioada sesiunilor“. Printre studentii facultatii „Portile de Fier“ domneste o oarecare confuzie, generata si de necunoasterea exacta a statutului lor, dar si de un viitor incert. Ion Ispas a declarat ca situatia va fi clarificata, in perioada imediat urmatoare, printr-o conferinta de presa.

Studentii de la „Constantin Radulescu Motru“ ar putea fi absorbiti de Facultatea de Stiinte Economice din Craiova

Studentii din Drobeta Turnu Severin ai Facultatii de Stiinte Economice de la Universitatea „Constantin Radulescu Motru“ vor fi, cel mai probabil, absorbiti de Facultatea de Stiinte Economice infiintata recent la Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin. Decan al acestei universitati a fost ales, cu citeva zile in urma, prof. univ. dr. Dumitru Pana. El a declarat ca a avut o discutie cu ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, dar si cu rectorul Universitatii din Craiova, prof. univ. dr. ing. Mircea Ivanescu, in urma careia spera ca studentii de la „Constantin Radulescu Motru“ sa fie absorbiti de Facultatea de Stiinte Economice infiintata in Severin: „In urma discutiilor purtate, vom ajunge la un acord. Noi vom pune la dispozitie baza noastra materiala si profesorii pe care ii avem“. Studentii vor afla cu exactitate cum stau lucrurile in cazul fiecarei facultati abia astazi, cind incepe prima zi de curs pentru invatamintul superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS