10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova - orasul gunoaielor

Craiova – orasul gunoaielor

Toate eforturile depuse de lucratorii de la Salubritate pentru a face din Craiova un oras curat se dovedesc inutile. Strazile de la periferie sint mult mai murdarea decit cele din zona centrala, unde parca se ridica mai des gunoiul si se da cu matura. Locuitorii din cartierul craiovean Bariera Vilcii au transformat un punct fix de depozitare a resturilor menajere intr-o adevarata platforma de gunoi. In momentul in care nu au mai avut unde sa arunce gunoiul sau pentru ca nu au mai suportat mirosurile pestilentiale, oamenii din zona au inceput sa-i reclame pe cei de la Salubritate ca nu isi fac datoria. „Nici nu mai stiu de cind nu am vazut o masina care sa ridice gunoiul pe strada noastra. Sint aruncate mortaciuni, balegar, moloz, si tot ce scot oamenii de prin curte. Noi, cei care locuim aproape de locul unde se depoziteaza gunoiul, nu mai putem sta din cauza mirosului. Acum s-a mai racorit afara, insa asta-vara, pe caldurile alea, duhnea a stirv de nu puteai sa respiri“, spune Dumitru Iancu, locuitor de pe strada Rozelor.

Sorin Ciobanu, directorului Serviciului Public de Salubritate, spune ca este la curent cu situatia de pe strada Rozelor: „E adevarat, nu s-a mai ridicat gunoiul de foarte multa vreme. La un moment dat, gramada de gunoi era cit gardul si oamenii continuau sa arunce. Atunci am ridicat citeva remorci de gunoi. Degeaba incercam sa-i prindem si sa-i amendam pe cei care arunca gunoiul pentru ca nu reusim sa facem mare lucru. Stam pititi pe dupa garduri, ei ne vad, ne urmaresc pina plecam si tot il arunca. Incercam dupa data de 15 septembrie, cind incepe si campania de curatenie, sa bagam o vola sa ridice gunoiul de acolo, insa curatenie nu va fi nici macar o zi pentru ca se va gasi cineva care sa vina dupa noi si sa arunce iar gunoiul“.

Situatia de pe strada Rozelor nu este singulara. Aproape la fiecare colt de strada vezi o gramada de gunoi, in special in locurile in care sint plantate si tablite pe care scrie „Nu aruncati gunoiul“. In Craiova exista peste 80 de puncte fixe din care lucratorii de la Salubritate ridica zilnic tone de gunoi. Desi depozitarea in locurile respective este interzisa, iar amenzile sint destul de mari, pina in prezent nu s-a gasit solutia pentru ca oamenii sa nu arunce gunoiul acolo. Probabil ca, daca Serviciul de control al Primariei Craiova ar fi mai activ, iar amenzile mai usturatoare, strazile orasului ar fi mai curate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS