7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul va reglementa taierea si exportul de masa lemnoasa

Guvernul va reglementa taierea si exportul de masa lemnoasa

Ministerul Industriei si Resurselor (MIR) va prezenta, in sedinta de guvern de azi, un proiect de hotarire de guvern care va reglementa taierea si exportul de masa lemnoasa din Romania, a declarat Dan Ioan Popescu, ministrul industriei si resurselor. Actul normativ, la elaborarea caruia au contribuit si reprezentanti ai Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, va stabili volumul de masa lemnoasa care va fi taiat si va reglementa unele probleme legate de exportul de masa lemnoasa, precum si unele masuri privind sprijinirea producatorilor autohtoni de mobila. Hotarirea prevede si anumite facilitati pentru societatile producatoare de mobila, in vederea usurarii accesului acestora la fondul de masa lemnoasa si a participarii la licitatii in conditii de siguranta.

O alta masura pe care MIR intentioneaza sa o promoveze in sprijinul industriasilor romani o reprezinta delegarea unor reprezentanti din cadrul ministerului si ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in strainatate, in vederea promovarii produselor romanesti, printre care si mobila, in Germania, Rusia, Egipt si Israel.

In primul semestru al anului, productia fizica a industriei de mobila din Romania a fost de 10.599,4 miliarde de lei. In aceeasi perioada, exporturile au crescut cu 10,8% fata de perioada similara a anului trecut, cifrindu-se la 250,4 milioane de dolari, iar valoarea importurilor de mobila a fost de 38,8 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS