8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Simion, ales președinte AUR

George Simion, ales președinte AUR

George Simion a devenit liderul Alianța pentru Unirea Românilor, în urma Congresului extraordinar care a avut loc duminică. Reuniunea n-a avut, practic, nicio miză, chiar contracandidatul lui Simion recunoscând că s-a înscris în cursă doar pentru a fi “democrație în partid”, potrivit Realitatea Plus. Noul președinte a anunțat și lansarea unei curse interne, pentru desemnarea candidatului AUR la prezidențiale.

Candidatul AUR la prezidențiale va fi ales de toți românii, din rândul celor care se înscriu la alegerile preliminare. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm președintele. (…) Începând cu 16 mai vă propun să incepem seria de dezbateri prezidențiale cu cei care doresc să se înscrie în această competiție”, a declarat Simion.

​Noul lider AUR a precizat că, în turul 2, partidul îl va susține pe candidatul care are cele mai mari șanse să ocupe fotoliul de la Cotroceni.

Prin alegerea lui Simion în fruntea AUR, partidul a renunțat la conducerea bicefală. Fostul vicepreședinte Claudiu Târziu a fost ales președintele Consiliului Național.

La Congres au participa 867 de delegați cu drept de vot, din toate filialele județene și de peste hotare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS