21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj Craiova: Seară interculturală la Casa Universitarilor

Craiova: Seară interculturală la Casa Universitarilor

Casa Universitarilor din Craiova găzduieşte astăzi, de la ora 17.00, o seară interculturală la care vor participa reprezentanți ai minorității rome din Dolj. Vor fi reprezentate Asociația Partida Romilor-Pro Europa sucursala Dolj, Centrul de Cultură al Romilor Dolj și Asociația Credis (Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială). În cadrul evenimentului vor fi prezentate momente de interactivitate susținute de romi din generații diferite împreună cu experții specialiști din cadrul proiectului. Toate acestea vor avea rolul de a pune în valoare elementele de specificitate ale culturii și tradițiilor celei mai mari comunități minoritare din Dolj.

Seara interculturală va fi continuată de o manifestare culturală complexă, ce  va cuprinde vernisarea unei expoziții de artă fotografică având tema ”Portrete ale romilor deportați în anul 1942”, proiecția filmului cu și despre romii deportați în Transnistria în 1942 (promo) şi un program artistic susținut de un taraf lăutăresc cu muzică tradițională. Această din urmă activitate este menită să susțină tema principală a proiectului: diversitatea culturală și conviețuirea etniilor în spiritul unei bune înțelegeri.

Evenimentul este susținut de Asociația ”Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021″. Evenimentul face parte din proiectul ”Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”, finanțat în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, fiind implementat de Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere în parteneriat cu Institutul de Etnografie și Folclor ”Constantin Brăiloiu” al Academiei Române  și  Institutul Norvegian de Teologie din Oslo, Norvegia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS