16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Gazeta World Wide

 

Pastele au luat naştere în sudul Italiei, în Sicilia, în jurul anului 800 d.Hr, devenind punctul central al gastronomiei italiene și un adevărat simbol al Italiei. Astăzi putem vorbi de două mari tipuri de paste, proaspete (fresca) și uscate (secca), clasificate apoi în sute de tipuri, în funcție de forma pe care o au.

Pastele sunt servite de obicei cu diverse sosuri ce au la bază ingrediente specifice gastronomiei unei anumite zone geografice: sos de roșii, brânzeturi, ardei iute, usturoi, pesto, ouă, ulei de măsline, capere ori fructe de mare.

Vă mulţumim, cititori din Italia! 

 


 

 

 

 

Italia, Costa Rica, Botswana, Franța, Statele Unite ale Americii, Madagascar sau Svalbard din îndepărtatul Ocean Arctic. Ce au în comun aceste locuri împrăştiate pe mai multe continente? Fie că e vorba de comunităţi consistente de români sau de câteva persoane, cu toţii la fel de importanţi, ei bine, toţi citesc Gazeta de Sud. Practic, avem cititori pe aproape tot globul. Şi pentru asta le mulţumim.

Oriunde viaţa le-a îndrumat paşii, pe tărâmuri calde şi însorite sau îngheţate şi neprimitoare, dorul de ţară, de Oltenia, îi însoţeşte în tot ce fac. Iar noi, cei de la Gazeta de Sud, ne străduim să fim alături de ei prin informaţii despre ACASĂ.

Ştim că nu le este uşor acolo, cu atât mai mare mândria noastră că ne citesc în fiecare zi. Şi pentru asta le mulţumim. Acum, în prag de Centenar, toate gândurile noastre merg către ei. Îţi mulţumim că ne citeşti, cititorule din Italia, Germania, Anglia, Spania, America! Îţi mulţumim şi ţie, cititorule din Australia, Brazilia sau China!

Vă mulţumim tuturor, dragi olteni, şi vă urăm „La mulţi ani!“, pe orice continent v-aţi afla.

Noi vom rămâne mereu ACASĂ pentru voi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS