« Alte articole din categoria Viata satului

Casa Memoriala „Alexandru Macedonski“

O ruina incarcata de istorie

Viata satului - Aldezir MARIN
(citeste alte articole de acelasi autor »)0 vizualizari
Sâmbătă, 27 Mai 2006 - 00:00
Versiunea pentru tiparire
Marimea textului:

Iata Pometestii, iata Adâncata, Scurt pod de bârne este retrecut Re'nviaza mama, imi zâmbeste tata... Vreme câta curs-a parca n-a trecut.   Jar si vâlvorare soarele urcat-a. Arde grâu-n flacari, pân'la brâu crescut. Iata Pometestii, iata Adâncata, Scurt pod de bârne este retrecut. (Alexandru Macedonski - „Rondelul trecutului“)  Cea mai mare parte a copilariei, poetul si scriitorul Alexandru Macedonski (1854-1920) a petrecut-o in satul natal al tatalui, Pometesti, pe valea Amaradiei, in judetul Dolj, la conacul boierului Misu Berlescu. Dupa ce casa a intrat in proprietatea statului, intre 1961 si 1990 a fost, rând pe…

 

Articolele mai vechi de 30 de zile pot fi accesate de abonatii premium. Abonaţi-vă acum cu numai 2 euro / lună la ediţia online a Gazetei de Sud. Ca abonat premium, aveţi acces total la articole, anunţuri şi arhiva GDS. Mulţumim! Click aici pentru abonare »

 

 

Comentarii

Gazeta de Sud nu este responsabilă juridic pentru conținutul comentariilor. Mesajele care conțin amenințări și cele vulgare, xenofobe sau rasiste nu sunt permise.

  1. de Victor Socolovici:
    Domnule prefect,domnule presedinte al CJ Dolj Faci domnule cateva sexibaruri langa ruine si aplicati taxa pe prostie si sa vedeti ca gasiti bani pentru a pastra(renova) monumente ale personalitatilor culturii romanesti. Aplicati un mic impozit la cei care siau platit ,,taxa ,, pe liste si veti vedea ca Dilly Serbanescu, Ion Groza, si altii care au inceput afacerile cu terenuri de la mosii lor si cu vanzari de pulovare prin targuri,vor mai gasi letcatie sa puna de o donatie in semn de respect pentru cultura. Si daca au tinut in secret ,,know how- ul,, afacerilor, sa dea cativa lei pentru casa memoriala Macedonski.Langa lei lor punem si noi umarul cu ce avem, chiar daca nu suntem palrlamentari sau oameni de afcceri prosperi. HALAL ROMANI!
    2006-05-27, 06:47:58 (64.229.91.*)

Sumarul ediţiei: