12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSă bem un pahar pentru sănătate

Să bem un pahar pentru sănătate

Substanţele ce dau culoarea roşie a vinului şi arămie a berii au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale şi a nivelului colesterolului. Cele mai vechi manuscrise găsite de arheologi şi chiar Biblia ridică în slăvi beneficiile pe care vinul şi berea le au asupra organismului uman, aceste texte cuprinzând, printre altele, îndemnul de a „bea puţin vin pentru a menţine sănătatea şi buna funcţionare a stomacului“. Ştiinţa modernă a reuşit acum să confirme prin experimentele realizate „secretul“ pe care cu mult timp în urmă omul îl constatase doar cu ajutorul simţurilor. Testele de microscop şi laborator au demonstrat în repetate rânduri că aceste băuturi, consumate cu moderaţie, aduc, într-adevăr, beneficii importante. S-a descoperit că flavonoizii din materiile prime din care se produc vinul şi berea (adică în struguri, respectiv malţ) au un efect pozitiv asupra organismului, reglând tensiunea arterială şi nivelul colesterolului. Flavonoizii conţin antioxidanţi – substanţe chimice ce combat radicalii liberi existenţi în organism. Aceşti radicali liberi sunt produşii ce apar în mod natural în urma reacţiilor chimice care au loc în organism, când moleculele de oxigen se „despart“ şi rămân cu un singur electron. În urma acestor reacţii, aceşti radicali liberi circulă prin organism, în căutarea „elementului“ lipsă, şi iau acest electron din alte structuri celulare, precum ADN sau lipide, pentru a se transforma înapoi în molecule complete. Acest proces este dăunător pentru organe, el reprezentând principala sursă a creşterii nivelului de colesterol. S-a demonstrat ştiinţific că diverşii compuşi chimici existenţi în flavonoizii conţinuţi în boabele de struguri şi în malţ atacă moleculele de radicali liberi şi le distrug, ajutând la menţinerea stării de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS