17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBaia zilnică, periculoasă pentru bebeluşi

Baia zilnică, periculoasă pentru bebeluşi

Bebeluşii pot dezvolta probleme ale pielii dacă sunt îmbăiaţi complet prea des, potrivit unui studiu comandat de revista britanică Mother and Baby, informează ediţia electronică a cotidianului Daily Mail, citată de site-ul www.meridianul.com.

În prezent, numărul bebeluşilor care dezvoltă boli de piele, precum eczemele, este de două ori mai mare decât cel din generaţia părinţilor lor.

Experţii dau vina pe faptul că, în zilele noastre, bebeluşii sunt îmbăiaţi complet zilnic şi recomandă părinţilor să facă baie copiilor de trei ori pe săptămână. Specialiştii cred că înainte de vârsta la care încep să se târască, bebeluşii nu se murdăresc atât de mult încât să justifice îmbăierea completă zilnic.

Aproximativ 37% dintre băieţi şi 33% dintre fetiţe suferă din cauza unor boli de piele, un procent de două ori mai mare decât cel înregistrat atunci când părinţii acestora erau bebeluşi.

Majoritatea bebeluşilor fac baie completă cel puţin o dată pe zi, 20% dintre aceştia sunt îmbăiaţi o dată la două zile şi doar 10% dintre ei sunt îmbăiaţi de două sau de trei ori pe săptămână. „Pielea unui bebeluş este de cinci ori mai subţire decât cea a unui adult şi are nevoie de tratament delicat“, a spus Elena Dalrymple, editor al revistei Mother and Baby. „La spital, mamelor li se spune să folosească doar apă, dar, după ce ajung acasă, iar bebeluşii încep să împrăştie mâncare peste tot, părinţii lor încep să utilizeze şi alte produse pentru baie“, a mai spus aceasta.

Departamentul pentru sănătate din Marea Britanie recomandă părinţilor să îmbăieze complet bebeluşii doar de două-trei ori pe săptămână, dar să cureţe faţa, gâtul, mâinile şi posteriorul cu atenţie, în fiecare zi.

Studiul, la care au participat 2.000 de părinţi, a scos la iveală faptul că 40% dintre bebeluşii cu probleme de piele sufereau de eczeme care provoacă mâncărimi, sângerări, apariţia de vezicule şi descuamarea pielii.

Sondajul a scos la iveală faptul că părinţii utilizau regulat batiste antiseptice pentru a curăţa faţa şi mâinile copiilor, în timp ce 15% dintre mame au declarat că folosesc şi săpun lichid.

Peste jumătate dintre mame au declarat că nu folosesc săpun obişnuit şi nici produse de toaletă puternic parfumate. Totuşi, doar 23% dintre respondente au indicat că folosesc doar apă curată.

Doar o treime dintre mame au spus că se asigură ca pielea bebeluşului să fie protejată de soare cu ajutorul unei creme speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS