6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Hocheiştii danezi nu se dau bătuţi niciodată

Nu toate ţările care se bucură de iarnă mai multe luni pe an sunt dedicate trup şi suflet hocheiului, însă, în Canada, acesta este sportul naţional. Prin urmare, nu a fost nimic neobişnuit când, în 1949, în timpul Campionatului Mondial de hochei, echipa naţională a Canadei a zdrobit selecţionata Danemarcei, învingând-o cu 47-0.
Pe atunci, hocheiul mondial era împărţit în patru divizii – A, B, C şi D – divizia A cuprinzând primele şaisprezece echipe din lume. Până în acel moment, Danemarca era plasată pe locurile fruntaşe, însă, după înfrângerea la scor suferită în faţa Canadei, echipa acestei ţări s-a „scufundat“ pe ultimele locuri şi a avut nevoie de 50 de ani pentru a-şi recâştiga prestigiul.
În această jumătate de secol, Danemarca, o ţară în care în prezent sunt în jur de 4.000 de jucători de hochei, nu a reuşit să urce mai sus de divizia B. De-abia în anul 2003 echipa de hochei a revenit în Prima Ligă, dar numai după ce sistemul de clasificare s-a modificat, rămânând doar două divizii. Un timp îndelungat, Danemarca nu a mai avut ocazia să-şi ia revanşa în faţa Canadei. Aceasta a apărut însă în timpul campionatului mondial. După ce au zdrobit la rândul lor echipa Statelor Unite în meciul de deschidere, hocheiştii danezi şi-au înfruntat rivalii pentru prima oară în 54 de ani. Nu au câştigat meciul, deşi au încercat din răsputeri, însă scorul egal, 2-2, a adus cu siguranţă un zâmbet larg pe feţele pasionaţilor de hochei din Danemarca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS