22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni (11 septembrie – 24 septembrie). Începând cu data de 12 septembrie, temperatura va scădea considerabil. Astfel, media temperaturilor minime va ajunge până la 12 grade.
În BANAT, după primele două zile mai calde ale perioadei de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere accentuată. În intervalul 12-14 septembrie, temperaturile maxime vor scădea, în medie, de la valori de 29 de grade până la 19 grade, iar media temperaturilor minime va scădea de la aproximativ 15 grade până la 12 grade. După data de 14 septembrie maximele termice vor creşte uşor şi treptat, atingând 26-27 de grade în jurul datei de 21 septembrie, apoi se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare între 13 şi 15 septembrie, după care ploi slabe se vor mai semnala în jurul datelor de 20 şi 24 septembrie.
În CRIŞANA, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată în primele zile ale intervalului, dar se va răci accentuat pe 13 şi 14 septembrie, când media maximelor termice va scădea cu până la 10 grade. Ulterior va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât în intervalul 14-24 septembrie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 12 grade. Va ploua local între 13 şi 15 septembrie, iar pe arii mai restrânse şi slab cantitativ şi în intervalul 20 – 24 septembrie.
În TRANSILVANIA, în intervalul 11-13 septembrie temperatura aerului se va menţine constant mai ridicată decât mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de aproximativ 26 grade şi minime de 10-11 grade. Între 14 şi 16 septembrie media temperaturilor maxime va scădea cu circa 5 grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat până pe 20 septembrie. Între 20 şi 24 septembrie maximele se vor menţine în jurul unei valori medii de 24-25 de grade, iar minimele vor fi de circa 9-10 grade. Ploile vor fi puţine şi, în general, slabe cantiativ, exceptând data de 15 septembrie, când probabilitatea pentru averse va fi mai mare.
În MARAMUREŞ, regimul termic diurn va marca o scădere accentuată pe 13 şi 14 septembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 28 de grade la aproximativ 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menţine până pe 17 septembrie. Ulterior vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, iar după 19-20 septembrie, până la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor atinge din nou valori medii de 24-25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă în intervalul 13-15 septembrie şi, din nou, după 20-22 septembrie, dar precipitaţiile nu vor fi abundente.
În MOLDOVA, vremea se va menține în general normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a intervalului. Cele mai ridicate maxime se vor înregistra în primele zile, situându-se în jurul a 26 de grade, iar cele mai mici minime vor fi între 17 și 20 de grade, coborând, în medie, până spre 10-11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată între 15 și 17 septembrie, mai ales pentru jumătatea de sud a regiunii.
În DOBROGEA, până în jurul datei de 15 septembrie, temperatura aerului va crește ușor, astfel încât valorile maxime se vor situa în jurul a 26 de grade, iar minimele vor fi, în medie, de peste 16 grade. Apoi vremea se va răci treptat, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Este posibil să plouă, în general slab, între 15 și 17 septembrie.
În MUNTENIA, vremea se va încălzi ușor în primele zile, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade, iar minimele vor depăși 14 grade. Va urma o scădere a temperaturilor, mai accentuată la valorile minime. Spre sfârșitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie. Sunt de așteptat ploi de scută durată între 15 și 17 septembrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă.
În OLTENIA, vremea se va menține în general caldă, chiar dacă maximele termice vor fi în scădere ușoară între 14 și 17 septembrie. De altfel, aceasta va fi perioada în care își vor face apariția ploile, care vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi mai frecvente în partea de nord a regiunii. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte scăzută.
La MUNTE, în primele zile ale intervalului nu vor fi variații ale temperaturii aerului, apoi vremea se va răci, valorile termice minime urmănd să coboare spre o medie de 4 grade. Răcirea va fi asociată creșterii instabilității atmosferice, astfel încât între 14 și 17 septembrie vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversă. Cantități mai importante de apă, deși nu pe arii extinse, sunt posibile în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și cei de Curbură.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS