10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Stare de asediu în centrul oraşului Cairo

Egipt: Stare de asediu în centrul oraşului Cairo

Autorităţile egiptene au decretat aseară stare de asediu în centrul capitalei Cairo, după violenţele sângeroase care au opus manifestanţi creştini forţelor de ordine şi care s-au soldat cu 23 de morţi, a anunţat postul naţional de televiziune, citat de AFP. "Stare de asediu de la ora 2.00 dimineaţa până la 7.00 în cartierul Maspero şi până în Piaţa Abbassiya", a anunţat televiziunea. Confruntările au izbucnit în Maspero, în faţa sediului televiziunii naţionale, în zona centrală a oraşului. Piaţa Abbassiya, situată spre est, se găseşte în vecinătatea principalei catedrale copte din Cairo. 
Potrivit unui bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii şi citat spre miezul nopţii de televizunea publică, violenţele s-au soldat cu 23 de morţi şi 174 de răniţi. Un bilanţ anterior anunţase 19 persoane decedate – 16 manifestanţi şi trei militari -, precum şi 156 de răniţi. Noul bilanţ nu precizează numărul civililor ori al militarilor decedaţi. 
Creştinii copţi din Egipt (între şase şi zece la sută din populaţie) acuză Consiliul militar al ţării că dă dovadă de o prea mare indulgenţă faţă de autorii unui şir de atacuri împotriva creştinilor. Protestatarii au cerut ieri înlăturarea guvernatorului din provincia Aswan, după incendierea unei biserici, demolată parţial vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS