12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevizuirea pensiilor militare s-a încheiat

Revizuirea pensiilor militare s-a încheiat

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a finalizat, la data de 1 iunie, procesul de revizuire a pensiilor militare. În urma recalculării 90,2% din totalul celor aproximativ 77.000 de pensii au înregistrat creşteri, a declarat astăzi ministrului Apărării, Gabriel Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă. La data de 1 iunie erau în evidenţa ministerului 77.078 de pensionari militari şi beneficiari de indemnizaţii MApN, dintre care 193 au fost exceptaţi de la revizuire, fiind fie magistraţi militari, fie persoane beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaş.

În urma recalculării, nici o pensie militară mai mică de 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere militare complete, nu a fost diminuată, a subliniat Oprea. Totuşi, pensiile a aproximativ 10% dintre pensionarii militari au înregistrat scăderi. "Trebuie spus că toţi cei care au ieşit anticipat la pensie au beneficiat, la momentul pensionării, de plăţi compensatorii, precum şi de alte ajutoare prevăzute de legislaţia privind salarizarea personalului militar. Ei au primit pensia anticipată aferentă şi au avut posibilitatea de a practica în continuare alte profesii, ieşind din armată mai devreme", a explicat Gabriel Oprea. Potrivit acestuia, deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari vor primi pensiile recalculate.

Oprea a afirmat că pensionarii militari au la dispoziţie un număr de telefon unde pot solicita informaţii referitoare la procesul de revizuire a pensiilor, respectiv 0800.808.880. Până în prezent, la această linie telefonică au fost înregistrate 42.000 de apeluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII