11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Traian Băsescu a fost suspendat

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat

Parlamentul a decis astăzi cu 322 de voturi pentru, faţă de minimul de 235 necesare, suspendarea din funcţie a preşedintelui României Traian Băsescu.

Există acum două variante. Fie preşedintele nu îşi dă demisia, caz în care preşedinţii celor două Camere urmează să transmită o cerere Curţii Constituţionale a României, prin care anunţă că s-au îndeplinit condiţiile pentru preluarea temporară a interimatului. Luni sau marţi, CCR va da un verdict, după care se va derula procedura de suspendare stabilită de comun acord, urmând ca în maximum 30 de zile să se organizeze referendumul.
A doua variantă este cea în care Traian Băsescu îşi va da demisia. În aceste condiţii, Camerele reunite ale Parlamentului vor lua act de demisie, iar sub semnătura celor doi preşedinţi se va transmite Curţii Constituţionale faptul că postul a devenit vacant prin demisia preşedintelui. În acelaşi timp, şeful statului va depune o cerere scrisă la CCR. În ambele situaţii, vor mai trece două, trei zile până când preşedintele Senatului va putea asigura interimatul la Cotroceni.

Scut în jurul lui Băsescu

Sute de persoane s-au strâns astăzi în Piaţa Universităţii, la scurt timp după ce Parlamentul a votat suspendarea preşedintelui Băsescu, pentru a protesta împotriva acestei măsuri şi pentru a-l susţine pe preşedintele suspendat.
Piaţa Mare a municipiului Sibiu va fi locul de desfăşurare a unui alt miting de solidaritate cu preşedintele Băsescu.
Oamenii adunaţi în faţa Teatrului Naţional au scandat lozinci pro-Băsescu şi i-au îndemnat pe români să-şi recupereze libertatea, pe care o consideră pierdută, o dată cu suspendarea şefului statului, prin cântece de genul:"Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până când nu ne recuperăm libertatea noastră".
Manifestanţii au agitat numeroase pancarte cu mesaje de susţinere a preşedintelui suspendat şi sunt decişi să rămână în Piaţa Universităţii, mai ales că au aflat că Traian Băsescu este posibil să ajungă printre ei.
Protestatarii au scandat împotriva primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu.
Sibienii au declanşat manifestarea pe care au intitulat-o generic "Miting anti PSD PNL PC", nemulţumiţi de votul parlamentarilor.
Solidaritatea susţinătorilor preşedintelui Băsescu a ajuns şi în inima Ardealului, la Cluj, unde locuitorii s-au întâlnit în Piaţa Avram Iancu.
Oltenii nu s-au lăsat mai prejos. Craiovenii s-au strâns în Piaţa Prefecturii protestând împotriva votului de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Ieşeni susţinători ai lui Traian Băsescu se întâlnesc în Piaţa Unirii, în semn de solidaritate cu acesta. Protestarii susţin că azi, în România, răbdarea nu mai este o virtute ci o slăbiciune care a fost exploatată.

Braşovenii se întâlnesc în Piaţa Sfatului. “Astăzi, 19 aprilie 2007, s-a votat în Parlament suspendarea celui mai popular şi mai bun preşedinte din istoria post-decembristă a României: Traian Băsescu. Dinozaurii comunişti şi foştii securişti vor să preia controlul României şi s-o facă de ruşine în faţa Europei. Opriţi această măgărie a comuniştilor! Ieşiţi în stradă şisusţineţi-l pe Băse, primul şi singurul preşedinte care a încercat să facă bine acestei ţări! NU UITAŢI: ORA 18 ÎN PIAŢA SFATULUI!!! şi cel mai important: DAŢI MAI DEPARTE ACEST MESAJ!”, este mesajul adresat braşovenilor.

Orădenii au fost chemaţi şi ei la ora 18.00 în faţa Teatrului de Stat din oraş.

În Drobeta Turnu Severin aproape 70 de taximetrişti de la două firme din localitate au format o coloană care timp de zece minute a mers pe străzile oraşului. Taximetriştii au protestat împotriva deciziei parlamentarilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. O parte dintre taximetre aveau lipite pe parbriz afişe cu Traian Băsescu.

Peste 200 de constănţeni au plecat spre Bucureşti, pentru a participa la mitingul de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu. 

 
 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII