18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal la adăpostul canin de la Pod Breasta

Scandal la adăpostul canin de la Pod Breasta

http:http://www.youtube.com/watch?v=TQxMf27YLTc
http:http://www.youtube.com/watch?v=GBkTrxZA93E
http:http://www.youtube.com/watch?v=rVL0PmpUq08

„Ascundeţi ceva!“, acuză ONG-urile. „Am văzut cum prind câinii, îi bat în cap cu un cleşte şi îi trag cu un laţ de sârmă“, spun membrii Asociaţiei „Speranţă pentru animale“, cărora li s-a interzis ieri accesul în incinta adăpostului. Ei au strâns semnături pentru a face plângere penală pe numele angajaţilor de la Ecarisaj.

La doar câteva zile de la inaugurare, adăpostul canin de la Pod Breasta este deja în centrul unui uriaş scandal. Membrii Asociaţiei „Speranţă pentru animale“ au mers ieri, în jurul prânzului, cu hrană şi medicamente pentru patrupede. Scandalul a izbucnit în momentul în care paza şi angajaţii adăpostului le-au interzis accesul în incintă. „Ni s-a comunicat verbal că programul de vizită este de luni până vineri între orele 14.00 – 19.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 14.00. De miercuri până sâmbătă am avut voie să intrăm. Azi nu am fost primiţi pentru a da de mâncare la animale. Am făcut situaţia câinilor, pentru că ceva se întâmplă“, a declarat Oana Popescu, preşedinta Asociaţiei „Speranţă pentru animale“. „Dacă nu ar avea nimic de ascuns, ne-ar da voie să intrăm“, ne-a spus Georgiana Albu, voluntar.
La faţa locului au venit reprezentanţii Secţiei nr. 6 din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, dar şi ai Poliţiei Locale. Oamenii au vrut să ştie care este motivul pentru care li se interzice accesul în adăpost. „Ce s-a întâmplat de azi nu avem voie să intrăm? Vom face apel la forurile internaţionale să vină să controleze acest adăpost. Noi vrem să vedem dacă acei câini care figurează în registrul nostru mai sunt în adăpost. Înseamnă că ascundeţi ceva!“, protestau reprezentanţii asociaţiei. Adjunctul Secţiei nr. 6, Nicuşor Cojocaru, a intrat să discute cu personalul adăpostului. „Din discuţiile purtate reiese că în momentul de faţă nu este program de vizită“, a spus acesta la ieşire, moment în care a fost înconjurat de mulţimea care cerea explicaţii: „Care este programul de vizită? De ce s-a dat în folosinţă adăpostul dacă nu are regulament de funcţionare şi program de vizită? Dumneavoastră, poliţia, puteţi funcţiona fără un regulament de funcţionare?“.

„Doamna primar nu a primit scaunul cadou de la părinţii dânsei“

Reprezentantul Poliţiei Locale le-a spus protestatarilor că nu este nevoie de program de vizită pentru funcţionarea adăpostului. „Primăria este condusă de oameni pe care i-am ales noi. Doamna primar nu a primit scaunul cadou de la părinţii dânsei, a primit scaunul cadou de la cetăţenii votanţi. De ce să nu intrăm în adăpostul public, ascundeţi ceva?!“, spunea o doamnă din mulţime. „Am văzut cum prind câinii, îi bat în cap cu un cleşte şi îi trag cu un laţ de sârmă. Acţionează în toiul nopţii. Aici, în prezenţa noastră, au adus câini şi i-au aruncat peste gard! Avem fotografii. Vom face plângere“, acuzau reprezentanţii asociaţiei. De altfel, cei prezenţi au strâns semnături pentru depunerea unei plângeri penale pe numele angajaţilor de la Ecarisaj pentru „rele tratamente aplicate animalelor“. Membrii Asociaţiei „Speranţă pentru animale“ au stat câteva ore în faţa adăpostului, fără ca vreun reprezentant al primăriei să le explice de ce li s-a interzis accesul în incintă. Angajaţii le-au spus că ei doar execută nişte ordine primite de sus. La interpelarea GdS, reprezentanţii SC Salubritate SRL au transmis că nu comentează cele întâmplate ieri la adăpostul canin de la Pod Breasta.

Explicaţii în ceaţă 

Adăpostul canin de la Pod Breasta, cu o capacitate de cazare de circa 500 de locuri, a fost construit de firma Team World Construct, care şi-a adjudecat licitaţia la 1,87 milioane de lei (exclusiv TVA). Investiţia a fost preluată de primărie săptămâna trecută, însă autorităţile nu au oferit explicaţii convingătoare referitoare la costurile anuale de funcţionare a adăpostului. De asemenea, primarul Olguţa Vasilescu a dat explicaţii contradictorii în legătură cu extinderea adăpostului până la 5.000 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS