24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep nu va participa nici la Rogers Cup. Românca, la un pas în afara top 10!

Simona Halep nu va participa nici la Rogers Cup. Românca, la un pas în afara top 10!

După ce a ratat cele mai importante obiective ale sezonului (Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice) din cauza acidentării suferite la Roma, Simona Halep (9 WTA) nu figurează nici pe tabloul principal al Rogers Cup, turneu de categorie „WTA 1.000”, care în acest an are loc la Montreal.

Dacă nu va solicita un wild card, aceasta este a patra competiţie importantă pe care Halep o ratează din cauza accidentării suferite la gambă, la 12 mai, la Roma. De asemenea, Simona a renunțat în ultimul moment și la turneul de la Bad Homburg.

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016 şi 2018 şi a fost finalistă în 2015. Ultima ei prezenţă în Canada a fost în 2019, când a fost eliminată în sferturi. În 2020, competiţia nu s-a ţinut.

Nu vor lipsi, însă, jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, locul 5 WTA, şi japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA. Pentru Osaka va fi a doua competiţie importantă la care participă după JO şi după ce s-a retras de la Roland Garros.

Dintre românce, doar Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a fost acceptată pe tabloul principal la Montreal. Programat între 9 şi 15 august, Rogers Cup este primul turneu important din seria care precede ultimul Grand Slam al anului, US Open.

Simo poate ieşi din top 10 după şapte ani şi jumătate

Clasamentul WTA a fost actualizat luni, 19 iulie, iar în TOP 10 s-a înregistrat o singură modificare. Simona Halep a coborât din nou în clasamentul WTA, de data aceasta o poziție, de pe 9 până pe 10, după ce în urmă cu o săptămână a picat de pe 3 până pe 9, din cauza absenței din circuit.

Top 10 în clasamentul WTA este condus de Ashleigh Barty, cu 9635 de puncte, iar aceasta este urmată de Naomi Osaka, Aryana Sabalenka, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Elena Svitolina, Karolina Pliskova, Iga Swiatek și Gabrine Muguruza.

Simona Halep are un avans de doar două puncte față de cehoaica Barbora Krejjcikova, cea care ocupă poziția a 11-a și care traversează un sezon foarte bun după ce a triumfat la Roland Garros.

În aceste condiții, șansele ca Simona Halep să iasă din top 10 după mai bine de șapte ani sunt foarte mari.

Citeşte şi: Încă o finală pierdută. Tecău şi Krawietz au ratat trofeul de la Hamburg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS