13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport(VIDEO) Baschetbaliştii nu concep decât victoria cu Timişoara

(VIDEO) Baschetbaliştii nu concep decât victoria cu Timişoara

SCM „U“ Craiova a făcut „minuni“ până acum în sezonul regular, înregistrând nu mai puţin de nouă victorii ce i-au permis accederea în Top 6 fără emoţii, un lucru deloc de neglijat. Elevii lui Aco Todorov mai au de trecut un hop important, ca să aibă parte de un program mai bun în noua etapă a Ligii Naţionale, iar pentru asta trebuie să se impună în ultimul meci din grupa A valorică, programat sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, în compania grupării CS SCM Timişoara.

Dan Ioan: Moralul băieţilor este bun

La conferinţa de presă premergătoare duelului cu bănăţenii, Dan Ioan, unul dintre asistenţii antrenorului Aco Todorov, a afirmat că baschetbaliştii Craiovei au trecut peste înfrângerea cu „cântec“ de la Piteşti şi că sunt concentraţi asupra disputei cu Timişoara, pe care o consideră o formaţie periculoasă.

„Moralul băieţilor este bun. Am văzut şi greşelile pe care le-am făcut la Piteşti şi, din păcate, au fost atât de multe încât să ne permită să pierdem acel meci. Sâmbătă ne aşteaptă returul meciului cu Timişoara, unul greu. După cum ştiţi, şi la ei a fost un meci foarte dificil, am câştigat la un punct, 74-73. Ei sunt într-o formă mai bună acum faţă de cum s-au prezentat la meciul tur, au avut şi o schimbare de antrenor acum cinci etape, iar de atunci reuşesc să înscrie constant multe puncte, undeva între 86 şi 99. Au şi victorii importante cu Piteştiul şi Dinamo şi e clar că ne va aştepta un meci greu, dar foarte important pentru noi, vrem să-l câştigăm, ca mai apoi în Top 6 să avem meciurile cu Oradea şi cu Piteştiul acasă. Considerăm că dacă reuşim să obţinem victorii în aceste două meciuri din Top 6 putem să fim siguri de o clasare în primele patru. Acesta este, de fapt, obiectivul nostru din Top 6: să câştigăm aceste două meciuri, să ajungem la 12 victorii şi de acolo fiecare meci câştigat va fi pentru noi un bonus. Vom juca la victorie şi celelalte meciuri, dar dacă o să ne clasăm pe locul trei sau patru nu putem şti şi nici nu putem face un calcul acum pentru că nu ştim cum vor fi clasate celelalte echipe“, a spus antrenorul secund, sperând ca suporterii să fie într-un număr mare şi să se simtă aportul lor: „Noi la fiecare meci acasă aşteptăm cât mai mulţi oameni în tribune şi suntem fericiţi atunci când vedem că sunt acolo. La meciul cu Clujul am fost surprinşi de numărul foarte mare de spectatori, ţinând cont că erau sărbătorile de iarnă. Ne-au susţinut pe parcursul întreagii partide şi acest lucru l-au simţit şi băieţii în teren. Ei sunt cei care au nevoie, în principal, de susţinerea fanilor“.

Şi jucătorii ştiu că-i misiune grea

Un discurs asemănător au avut şi jucătorii Igor Mijajlovic şi Iuri Fraseniuc, care ştiu însă cum să abordeze întâlnirea cu Timişoara, astfel încât punctele să rămână în Bănie.

„Mă aştept să avem parte de un meci foarte greu cu Timişoara, la fel ca în tur, când am câştigat la limită. Văd că toate meciurile susţinute de ei sunt foarte apropiate ca scor, cu Cluj şi Sibiu, oponente bune, deci toate meciurile de acum înainte, din Top 6, vor fi grele. Nu ne aşteptăm să fie nimic uşor sâmbătă. Totul depinde de modul cum vom aborda noi jocul, cum respectăm sarcinile tactice, iar cu o atitudine bună vom decide favorabil acest meci“, a spus Igor Mijajlovic.

„Sunt de aceeaşi părere cu Dan în privinţa celor de la Timişoara. Echipa joacă în ultima lună mult mai bine decât a făcut-o la începutul campionatului. Este mai eficientă în atac, marchează peste 85 de puncte. Trebuie să jucăm foarte concentraţi şi să fim atenţi în apărare. Cred că apărarea este «cheia» cu care putem să câştigăm acest meci“, a declarat Iuri Fraseniuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS