11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: E foarte greu să mă surprindă Tadici cu ceva

Burcea: E foarte greu să mă surprindă Tadici cu ceva

Echipa feminină de handbal SCM Craiova are parte de un program infernal în perioada următoare, întrucât în această săptămână se reia şi Liga Florilor. Astfel, vicecampioana României va întâlni astăzi, de la ora 17.30 (TVR HD), în deplasare, pe HC Zalău, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a, confruntare ce se anunţă extrem de dificilă ţinând cont de faptul că echipa antrenată de Gheorghe Tadici nu este deloc mulţumită cu locul 9 ocupat în prezent, fiind şi o aspirantă la cupele europene. De menţionat faptul că gruparea de sub Meseş a câştigat ambele turnee la care a participat alături de SCM înainte de sărbătorile de iarnă, învingând Craiova atât la Cupa Slatinei (scor 23-27), cât şi la Cupa de Iarnă, competiţie pe care găzduit-o (scor 25-29). În ambele cazuri, Bogdan Burcea nu a avut la dispoziţie jucătoarele exponenţiale, Ana Maria Ţicu şi Cristina Zamfir, şi niciuna dintre handbalistele transferate în această iarnă.
Confruntarea de la Zalău va fi arbitrată de Marian State și Marius Gheorghișor (Bucureşti). Observator din partea Federației Române de Handbal a fost delegat Ioan Chira (Maramureş).

La Zalău, cu toate forţele

Strategul formaţiei SCM Craiova, Bogdan Burcea, este convins că misiunea elevelor sale la Zalău este una dificilă, mai ales că trebuie să-şi dozeze bine efortul, deoarece urmează ca vineri să se zboare de la Timişoara spre Spania, unde sâmbătă, de la ora 19.00, vor evolua în runda a doua a grupei D din Cupa EHF contra formaţiei Super Amara Bera Bera. Burcea s-a arătat optimist în privinţa confruntării de astăzi, fiind convins că profesorul Gheorghe Tadici nu are cu ce să-l surprindă.

„Ne aşteaptă un joc extrem de dificil, pentru că Zalăul are ambiţii mari întotdeauna când vorbim de campionatul intern, în timp ce noi avem nevoie acută de puncte. Vom face tot ce ne stă în putinţă să reuşim un joc bun şi să ne impunem. Nu voi proteja nicio jucătoare, pentru că este un joc important. E foarte greu să mă surprindă Gheorghe Tadici cu ceva în acest duel. Zalăul este o echipă cu care ne-am pregătit în ultimii doi ani şi nu numai, ne cunoaştem foarte bine şi va conta enorm în stabilirea rezultatului forma de moment a jucătoarelor“, a declarat Bogdan Burcea, pentru GdS.

SCM Craiova continuă cu alte meciuri de „foc“ în această lună, primul fiind programat pe teren propriu marţi, 15 ianuarie, de la ora 18.30, contra lui CSM Bucureşti, apoi se schimbă frontul, în speţă un meci în Polivalentă cu Podravka (18 ianuarie), în Cupa EHF, iar revenirea în Liga Florilor se face cu o deplasare pe 22 ianuarie la CSM Galaţi. Urmează returul cu Podravka, în Croaţia (26 ianuarie, ora 15.30) şi apoi, în plan intern, o deplasare pe 30 la Dunărea Brăila.

În Cupa României, cu rezervele

„Calvarul“ continuă şi în luna februarie, pentru că, pe lângă meciurile din Liga Florilor şi Cupa EHF, Federaţia Română de Handbal a programat ieri şi faza 16-imilor de finală ale Cupei României, iar în urma tragerii la sorţi, SCM Craiova va întâlni în deplasare, pe 18 februarie, formaţia CS Măgura Cisnădie, ocupanta locului trei în prezent şi totodată participantă în cupele europene.

„Măgura Cisnădie este un adversar valoros, joacă în grupele EHF, ca şi noi şi nu ne va fi deloc uşor. În acest meci de Cupă, în mod sigur vom vedea în teren jucătoarele care au evoluat mai puţin. Nu e vorba că nu respectăm competiţia, însă chiar nu ne permitem să mergem pe toate trei fronturi“, a menţionat Bogdan Burcea, pentru GdS.

Programul celorlalte meciuri din 16-imile de finală: CSM Slatina – SCM Gloria Buzău, CSU Universitatea de Vest Timişoara – LPS Târgu Jiu, CS Ştiinţa Bacău – HC Zalău, CS Rapid Bucureşti – CSU Reşiţa, HCF Piatra Neamţ – SCM Râmnicu Vâlcea, CSU Târgovişte – HC Dinamo Bitcoin Bucureşti, AHCM Slobozia – CSU Neptul Constanţa, CSU Ştiinţa Bucureşti – CSU Cluj-Napoca, ASC Corona Braşov – CSM Bucureşti, CSM Galaţi – CS Minaur Baia Mare, CSM Târgu Mureş – HC Activ CSO Plopeni, ACS Crişul Chişineu-Criş – FC Argeş, CSU Oradea – HC Dunărea Brăila, CSA Steaua Bucureşti – ACS Şc. 181 SSP Bucureşti, CS Dacia Mioveni – CS Gloria Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS