14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Este ruşinos ce s-a întâmplat în Trivale

Marius Toma: Este ruşinos ce s-a întâmplat în Trivale

Echipa masculină de baschet SCM „U“ Craiova a încheiat prost săptămâna. Trupa lui Aco Todorov a pierdut duminică seară, în deplasare, cu scorul de 96-92 (18-17, 13-19, 39-34, 26-22), partida susținută în compania echipei BCM FC Argeș Pitești, contând pentru etapa a 13-a din grupa A valorică a Ligii Naţionale.
Pentru SCM „U“ Craiova au punctat următorii jucători: I. Mijajlovic (7 puncte), J. Boone (5), P. Troupe (12), S. Ionescu, M. Curry (24), A. Radukic (18), Gajovic (8), A. Casale, I. Berceanu (8), B. Popa (4), Fraseniuc (6).

„Știam că acest meci nu are o importanță prea mare pentru noi, fiindcă aveam un avantaj destul de mare față de Pitești, dar am fi putut să punem în afara oricărui dubiu chestiunea primelor patru și ultimelor patru locuri. Avem în continuare un avantaj uriaș, dar ar fi fost mult mai bine dacă am fi câștigat. Am pierdut meciul pentru că nu am putut să controlăm lupta la recuperări și nici ofensiva lor în a doua repriză. În prima repriză, am primit doar 31 de puncte, în a doua 65. Trebuie să jucăm mai bine în apărare“, a spus la finalul partidei antrenorul Craiovei, Aco Todorov, conform totalbaschet.ro.

Piteştenii au „lungit“ sfertul trei

Partida de la Piteşti a fost una ce poate intra în Cartea Recordurilor şi asta pentru că sfertul trei al meciului a fost „lungit“ extraordiar de mult, având peste 13 minute de joc, în loc de 10. Conform înregistrării de la Digi Sport, la scorul de 53-49 pentru gazde, tabela indica 3 minute şi 14 secunde, apoi a „sărit“ imediat la 6 minute şi 48 de secunde rămase de joc, fapt observat de oficialii olteni, care au reacţionat imediat, dar fără sorţi de izbândă.

„Întâmplarea“ nu a fost trecută cu vederea, managerul echipei de baschet SCM „U“ Craiova, Marius Toma, afirmând pentru GdS că s-a făcut o sesizare la FR de baschet şi că aşteaptă verdictul comisiei abilitate.

„Nu a fost un meci strălucit al echipei noastre, am avut anumite carenţe, ne-am găsit mai greu. Am condus la pauză, însă credem că situaţia din sfertul trei, cu nebuloasa de atunci… S-a dovedit a fi cel mai lung sfert de baschet din istorie, 13 minute şi 32 de secunde, şi cred că acel lucru ne-a dat puţin peste cap. Antrenorul Aco Todorov a folosit o rotaţie de 11 jucători şi a încercat aproape toate formulele pentru a ţine ritmul, am ţinut ritmul, însă pe final, la un vârf de barcă, am pierdut această partidă. Este un meci care pentru noi nu contează foarte mult, nu schimbă ierarhia. Ne interesează să ne pregătim pentru Top 6 şi pentru play-off în următoarele două luni de zile, dar este o pată pe obrazul Ligii Naţionale, pentru că nu suntem în curtea şcolii, vorbim despre sportivi profesionişti, de un baschet pe care ni-l dorim la înalte standarde. Este ceva halucinant ce s-a întâmplat la Piteşti. Noi am protestat, am fost trimişi la bancă, ni s-a spus că totul este în regulă, i-am contrazis. Aceste lucruri se pot vedea pe înregistrare… Nu am putut să schimbăm nimic pe loc, acolo, dar credem că federaţia şi comisiile sale vor lua măsurile care se impun. Din păcate, meciul nu se va rejuca, rezultatul s-a omologat, dar este ruşinos ce s-a întâmplat. Curry a fost în formă, dar în momentul în care echipa pierde nu vreau să evidenţiez pe nimeni, o fac doar când câştigă. Ei trebuie să urmărească jocul colectiv şi să creeze un climat de victorie“, a declarat Marius Toma, pentru GdS.

Pentru SCM „U“ Craiova urmează un meci împotriva grupării bănăţene CS SCM Timişoara, confruntarea fiind programată sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă.

„Va fi un meci de care pe care, de Top 6, pentru că şi gruparea bănăţeană este acolo. Ei vin relaxaţi pentru că au prins ultimul loc de Top 6 şi pot produce un baschet de bună calitate. Noi vom lupta să câştigăm în faţa suporterilor noştri, deci mă aştept la un meci spectaculos. E foarte important pentru noi să rămânem neînvinşi acasă“, a subliniat Marius Toma.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS