27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii trec la treabă de azi. Vezi ce au declarat „leii“ la Policlinică! (VIDEO)

Alb-albaştrii trec la treabă de azi. Vezi ce au declarat „leii“ la Policlinică! (VIDEO)

Gata cu vacanţele de vis din Dubai, Maldive sau pe unde s-au mai perindat jucătorii Universităţii Craiova. De astăzi, „leii“ intră în pâine, având de tras tare în perioada următoare de pregătire în care trebuie încărcate „bateriile“ astfel încât să facă o figură frumoasă în partea a doua a sezonului şi să bucure suporterii olteni. Alb-albaştrii au revenit ieri-seară în Bănie, iar astăzi vor bifa prima acţiune obligatorie premergătoare antrenamentelor, în speţă efectuarea vizitei medicale. Conduşi de medicul Claudiu Stamatescu, Alex Mitriţă şi colegii săi se vor prezenta în jurul orei 13.00 la Policlinica pentru Sportivi din Craiova şi vor susţine testele obligatorii obţinerii parafei ce le permite să asude în partea a doua a campionatului din Liga I. La această primă acţiune vor lua parte toţi componenţii echipei de seniori, dar şi câţiva dintre tinerii de perspectivă de la „satelit“. Nu este exclus să apară şi nume noi pe lista prezentată la recepţie, jucători pe care Devis Mangia şi staff-ul său urmează să-i testeze, însă, deocamdată, sunt ţinuţi la secret.
Dacă în anii trecuţi vizita medicală era urmată de un antrenament scurt şi uşor, de dezmorţire, de data aceasta lucrurile nu vor sta deloc aşa. Programul de astăzi al alb-albaştrilor mai cuprinde spre seară o masă împreună cu staff-ul tehnic şi cel administrativ, dar nu înainte de a-şi face bagajele în vederea plecării spre Turcia. Delegaţia Universităţii Craiova va decola mâine, la ora 11.30, de pe Aeroportul Internaţional Craiova, cu un charter spre Antalya, unde va fi cazată la „Land of Legends Kingdom“, un stabiliment de lux ce oferă şi multe terenuri excelente pentru antrenamente. Gruparea din Bănie va asuda până pe 26 ianuarie pe pământ turcesc, interval în care va susţine şi o serie de meciuri amicale, care vor fi anunţate, ca şi până acum, când există certitudinea că vor fi susţinute.

Update:

Iată jucătorii care sunt prezenți astăzi la vizita medicală: Cristi Bărbuț, Alex Mitriță, Laurențiu Popescu, Alex Mateiu, Radoslav Dimitrov, Mirko Pigliacelli, Matteo Fedele, Tiago Ferreira, Ovidiu Bic, Vali Mihăilă, Nicușor Bancu, Renato Kelic, Alex Cicâldău, Andrei Burlacu, Elvir Koljic, Ivan Martic, Isaac Donkor, Nuno Rocha, Raoul Baicu, Răzvan Popa, Edi Stăncioiu, Marius Briceag, Luis Nițu, Andrei Zete, Alex Sîrbu, Lucian Buzan, Cătălin Preduț, Cătălin Ion.

Meza Colli ajunge în Bănie astăzi și va face vizita medicală separat.

Gardoș și Glavina ar putea face vizita în altă zi, asta dacă nu își găsesc echipe pentru împrumut / cedare.

Florin Borța este aproape de un împrumut la Petrolul.

Cifrele Ştiinţei din prima parte a campionatului

Universitatea Craiova va susţine primul meci oficial din 2019 duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, pe terenul celor de la FC Viitorul, şi porneşte partea a doua a sezonului de pe locul trei. În primele 21 de runde, alb-albaştrii au contabilizat 38 de puncte, au +5 la „adevăr“ şi se pot mândri cu faptul că au al doilea atac din ţară, cu 37 de goluri, şi sunt depăşiţi doar de FCSB, care a marcat de 40 de ori. Din cele 37 de reuşite, Alexandru Mitriţă a dat 13, iar Elvir Koljic – 10, restul fiind semnate de Alex Mateiu şi Nicuşor Bancu, fiecare câte trei, Matteo Fedele şi Alex Cicâldău, câte două fiecare, Renato Kelic, Nuno Rocha, Andrei Burlacu şi Cristi Bărbuţ, câte unul.
Craiova este a doua echipă din campionat după numărul de puncte contabilizate pe teren propriu, 22 (golaveraj 17-10), fiind depăşită doar de FCSB, cu 23. În privinţa punctelor câştigate în meciurile din deplasare, Universitatea este pe locul 4, a strâns 16 puncte de „afară“ şi este depăşită de CFR Cluj – 29, FCSB 17 şi Viitorul – 17.
Ştiinţa se află pe primul loc într-un clasament al penaltiurilor primite, având 13, dintre care 4 au fost ratate. Ierarhia arată astfel: FCSB (8 primite / 2 ratate), FC Viitorul (7/2), Astra (6/1), CFR Cluj (5/1), Botoşani (4/0), Voluntari (4/0), Mediaş (3/1), Sepsi (2/0), Dinamo (2/0), Iaşi (2/0), Chiajna (2/0), Călăraşi (2/1) şi Hermannstadt (1/0).
În clasamentul penaltiurilor contra, Universitatea este pe locul 13 şi a privit cum primeşte gol în două rânduri. Aici clasamentul este ocupat în ordine de Mediaş (7/2), Hermannstat (6/0), Chiajna (6/0), Călăraşi (6/1), Voluntari (5/0), Botoşani (5/1), Iaşi (5/1), FCSB (5/2), Sepsi (4/3), CFR (3/1), Dinamo (3/2), Astra (2/0) şi pe ultimul loc Viitorul (2/1).
La capitolul defensivă, Universitatea Craiova se regăseşte pe poziţia a doua, cu 19 goluri primite, la fel ca Sepsi. Primul loc este ocupat de CFR Cluj, care nu a încasat decât 12 goluri.
În ceea ce priveşte clasamentul fair-play, formaţia din Bănie este a 9-a, având 50 de cartonaşe galbene şi 4 roşii, primele trei locuri fiind ocupate de Botoşani (48/1), CFR Cluj (44/3) şi Sepsi (55/0).

Galerie foto:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS