14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM reîncep aventura în Cupa EHF

Handbalistele de la SCM reîncep aventura în Cupa EHF

După ce anul trecut a reuşit să lase „mută“ o lume întreagă, obţinând trofeul Cupei EHF, formaţia feminină de handbal SCM Craiova porneşte în acest weekend într-o nouă aventură europeană şi şi-a propus să reediteze performanţa din 2018. Trupa pregătită de Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu şi Grigore Albici va susţine sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 19.15, în Sala Polivalentă, partida contra echipei daneze Nykobing, acesta fiind primul meci din grupa D a Cupei EHF, din care mai fac parte echipele Podravka Vegeta Koprivnica şi Super Amara Bera Bera.

Costin Dumitrescu, încântat de transferurile făcute

Gruparea din Bănie a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă, iar staff-ul tehnic a fost reprezentat de secundul Costin Dumitrescu. „Deme“ a afirmat că este încântat de faptul că echipa a reuşit să completeze lotul cu jucătoare de calitate şi că speră să nu apară noi accidentări în perioada următoare, care va fi foarte solicitantă.

„Anunţ cu mare plăcere patru transferuri pe care am reuşit să le facem în această scurtă perioadă şi pe ultima sută de metri. Încep cu cea mai tânără, Valentina Ion, o jucătoare provenită din Craiova, de la HCM, care a fost la Centrul de Excelenţă Râmnicu Vâlcea şi am reuşit să o aducem acasă. A doua este Roxana Stanciu, care vine de la Steaua Bucureşti şi are 21 de ani, şi cele două jucătoare cu experienţă foarte mare şi pe care sperăm să ne bazăm în campania ce urmează, Mariana Costa şi Deonise Fachinello. Aş putea să spun că suntem deosebit de bucuroşi pentru aceste transferuri, pentru că ştiţi bine problemele cu care ne-am confruntat de la începutul campionatului, când nu am avut mai mult de un meci toată echipa aptă, pentru că accidentările nu ne-au lăsat nici până astăzi. Lotul fiind extrem de strâmtorat numeric, am avut probleme până la a ne desfăşura antrenamentele în regulă… Acum, odată cu noul an, sper să se schimbe lucrurile, norocul să vină pe partea noastră şi lucrurile să meargă din ce în ce mai bine. Nu mai există posibilitatea să mai apară şi alte jucătoare“, a spus Costin Dumitrescu.

„Bineînţeles că echipa va simţi în continuare lipsa Anei Ţicu şi Cristinei Zamfir. În ceea ce o priveşte pe Nikolic, ea este într-o stare din ce în ce mai bună. Am protejat-o din cauza unei mici probleme musculare cu care a revenit de la lotul naţional şi care nu i-a dat voie să se antreneze la capacitate maximă, dar sperăm să fie aptă 100% la următorul antrenament. Cele două jucătoare cu experienţă de care am vorbit mai devreme, Mariana Costa şi Deonise Fachinello, sunt sigur că îşi vor face loc în echipă şi vor suplini, cât se poate de mult, absenţele celor două jucătoare ale noastre accidentate. Bineînţeles că din punct de vedere tactic o să le trebuiască o mică perioadă de timp pentru a se acomoda cu sistemul nostru de joc, dar suntem încrezători că o să fie bine. Este adevărat că ele nu au fost aduse fix pe posturile deficitare, dar sunt jucătoare versatile şi mă refer în special la Fachinello, care poate să joace pe oricare dintre posturile de la 9 metri, acolo unde suferim“, a completat „Deme“.

„Noi suntem puţin îngânduraţi că începând cu data de 5 ianuarie vor fi multe meciuri, se va juca din trei în trei zile, sunt contacte dure şi suntem predispuşi la noi accidentări, pentru că multe jucătoare evoluează meci de meci cu anumite afecţiuni, pentru că altfel nu se poate. Noi vrem să performăm pe plan intern, dar şi extern, şi ne dorim să le ţinem cât mai sănătoase“, a încheiat tehnicianul de la SCM Craiova.

Flori Stanciu: Într-un picior şi jumătate voi fi alături de echipă

Portarul Flori Stanciu, una dintre cele mai apreciate jucătoare ale Craiovei, a salutat şi ea venirea celor patru fete noi şi, în ceea ce o priveşte, a recunoscut că are în continuare probleme medicale.

„Vrem să fim întotdeauna cât mai sus, vom lua fiecare meci în parte şi vedem ce vom reuşi în această ediţie. Singura «destinaţie» în meciul de sâmbătă este victoria şi vă rog să aveţi încredere în noi. Suntem extrem de bucuroase că în lotul nostru şi-au făcut apariţia aceste fete, pentru că aveam mare nevoie. Suntem bucuroase pentru că aproape că nu mai avem loc în sală ca să ne încălzim şi ne dorim într-un timp cât mai scurt ca aceste două handbaliste cu experienţă să se integreze şi împreună să facem lucruri mari. E mult mai multă încredere în sânul echipei acum şi le aşteptăm şi pe cele accidentate să vină lângă noi şi să facem performanţă. Nu sunt nici eu într-o stare foarte bună, genunchiul drept îmi pune probleme şi sper să nu ajung la operaţie. Mă gândesc că doar cu mai mult antrenament aş putea să scap de acest menisc de gradul trei. Într-un picior şi jumătate voi fi alături de echipă şi dacă este nevoie de un 7 metri sau de prezenţa mea în poartă 10-15 minute, cât pot să fac faţă, cu siguranţă voi fi lângă echipă“, a spus Flori Stanciu.

Cunoscătoare a handbalului nordic, Flori Stanciu susţine că danezele de la Nykobing nu ies din tipar şi ştie cum pot fi depăşite.

„Am studiat adversarele. Am avut miercuri şedinţă video şi în timpul rămas o să punem la punct jocul nostru. Este o echipă extrem de puternică, cu o viteză a mingii destul de bună, au o colaborare cu pivotul şi cu extrema dreaptă foarte bună, apărarea este foarte bună, deci va trebui să fim disciplinate, să luptăm pentru fiecare minge, să anihilăm contraatacul lor şi faza a doua, şi la sfârşit sperăm să sărbătorim victoria. Au jucat des în ultima perioadă şi sperăm ca meciurile să le fi obosit puţin. Trebuie să le arătăm că la Craiova este altfel faţă de locurile unde au jucat ele până acum, aşa că voi, cei de acasă, trebuie să veniţi la meci şi să fiţi al optulea jucător. Este o grupă extrem de echilibrată şi o victorie în meciul de sâmbătă ne-ar da multă încredere. Ca să trecem de grupe trebuie să obţinem numai victorii pe teren propriu şi să facem meciuri cât mai bune în deplasare“, a subliniat Flori Stanciu.

Timea Tătar: Am încredere în echipă!

La rândul său, pivotul Timea Tătar a punctat că are mare încredere în echipă că va face un meci bun cu Nykobing şi speră ca Sala Polivalentă să fie plină şi să susţină SCM Craiova cum a făcut-o în meciul cu Borussia Dortmund, din turul trei preliminar.

„Am încredere în noi, în întreaga echipă. Ne-am pregătit în această pauză, însă cu toate accidentările de care am avut parte am încredere în noi că putem să facem o figură frumoasă şi să trecem de această grupă. Cred că Nykobing este favorită la câştigarea grupei, însă sper ca noi să avem armele să le contracarăm şi să câştigăm sâmbătă. Cred că apărarea va fi atuul nostru, dar este important ca în atac să nu risipim mingile aiurea şi să marcăm cât mai mult. Sper din tot sufletul să fie sala plină, să fie alături de noi, aşa cum a fost şi în meciul cu Dortmund“, a spus Timea Tătar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS