11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBachetbaliştii Craiovei încheie anul cu un meci de foc

Bachetbaliştii Craiovei încheie anul cu un meci de foc

Iubitorii sportului din Bănie sunt scoşi din „hibernare“ de către echipa masculină de baschet în acest ultim weekend din 2018. SCM „U“ Craiova întâlneşte sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe U BT Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a din Liga Naţională. Altfel spus, este un meci între ocupantele locurilor patru, în cazul alb-albaştrilor, respectiv doi, oaspeţii fiind la egalitate cu liderul BC CSU Sibiu. În tur, gruparea ardeleană s-a impus categoric, scor 95-68.

Mo Curry: Ne gândim la o revanşă în faţa lor

Conducătorul de joc Morris Curry a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă la o partidă dificilă, dar că el şi colegii săi sunt mobilizaţi şi vor să-şi ia revanşa în faţa clujenilor.
„Clujul, aşa cum ştim cu toţii, are o echipă bună, poate cea mai bună la ora actuală. Ne-au creat mari probleme în meciul tur, de la Cluj, şi ne dorim să dovedim în acest meci cât de mult am crescut ca echipă în perioada ce a urmat. Cu siguranţă că ne gândim la o revanşă în faţa lor, este un meci important. Când cineva te învinge într-o manieră categorică e normal să vrei să te revanşezi în meciul următor. Să sperăm că vom reuşi să ne impunem“, a declarat Mo Curry, vorbind apoi şi despre ultima perioadă, când rezultatele şi jocul nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor: „În primele partide din campionat ne-am surprins adversarele, dar acum echipele rivale ştiu la ce să se aştepte din partea noastră. Nu am jucat bine în ultimele două partide, dar trebuie să muncim mai mult în continuare şi în curând să arătăm din nou bine, nu să ne simţim confortabil în această poziţie în acest moment. Poate că a fost şi o relaxare din partea noastră, dar există urcuşuri şi coborâşuri într-un sezon. Nu există echipă care să joace liniar! Suntem într-un moment de cădere, dar trebuie neapărat să muncim şi să ne ridicăm, să ajungem acolo unde ne dorim“.

Sebastian Ionescu: Suntem încrezători!

La rândul său, craioveanul Sebastian Ionescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi jucători de la SCM „U“ Craiova, a admis ideea că în partida trecută, de la Oradea, s-a simţit o uşoară relaxare în rândul echipei, dar crede că „leii“ vor arăta o altă faţă contra Clujului.
„Noi ne concentrăm foarte mult pe jocul nostru, nu contează contra cui jucăm, nu ne este teamă de nimeni şi trebuie să începem iarăşi să jucăm bine, cum am făcut-o la începutul sezonului, şi să câştigăm meciurile următoare până în play-off. La Oradea s-a întâmplat să jucăm prost, dar nu-i un capăt de lume. Am pregătit meciul, am fost concentraţi, am şi condus în decursul întâlnirii, dar la final i-a ajutat sala, le-a dat un plus de energie şi am pierdut. Noi suntem pregătiţi pentru următoarele meciuri, începând cu cel contra Clujului. Vrem să câştigăm ca să ne demonstrăm nouă că a fost un accident în meciul tur, de la Cluj, şi suntem încrezători. Nu se aştepta nimeni să jucăm atât de bine în prima parte a campionatului. Am surprins multe echipe şi se poate să fi intrat în zona de confort, dar ce trebuie să facem de acum înainte este să ne găsim motivaţia suplimentară şi să trecem peste perioada asta de cădere. Eu nu mă gândesc acum la locul patru, cinci sau şase, ci vreau să câştigăm şi sunt sigur că şi colegii mei gândesc la fel“, a declarat Sebastian Ionescu.

Toma îşi doreşte un transfer de marcă

SCM „U“ Craiova a depăşit aşteptările de până acum, ocupă locul patru, dar o clasare mai bună depinde doar de aducerea unor jucători de certă valoare. Aceasta este concluzia la care au ajuns antrenorul Aco Todorov şi managerul Marius Toma, ultimul ridicând problema întăririi lotului în cadrul conferinţei de joi.
„Poate fi şi relaxarea un factor pentru perioada mai puţin fastă, dar eu cred că nu este cel principal. Echipele de top şi formaţiile care îşi doresc să atingă obiectivele şi-au îmbunătăţit lotul şi continuă să o facă, iar în baschet se simte imediat asta, mai ales că această perioadă este deschisă transferurilor, până pe 28 februarie – în România, apoi vine un termen-limită de operare a transferurilor. Dacă ne dorim să concurăm cu echipele de top, trebuie să ne întărim şi noi. Pentru noi, fiecare partidă este importantă, sunt calcule matematice şi ştim unde ne dorim să fim, ştim şi dorinţa publicului, dar trebuie să fim realişti. Am reuşit să ajungem în această poziţie doar cu tinerii, venirea lui Iuri Fraseniuc nu face decât să întărească flancul de români, dar trebuie lucrat şi la jucătorii străini, dacă ne dorim mai mult. Nu ştiu dacă este vorba de un buget anume, ci de unele schimbări, de chestiuni fine, asta în lunile ianuarie şi februarie, pentru că suntem calificaţi în play-off şi nu avem emoţii cu acest ultime partide. Urmează Top 6, apoi ne aşteaptă play-off-ul. Trebuie să ne gândim că poate nu ne permitem un jucător scump, dar poate ne permitem unul mai puţin scump şi pe o durată mai mică de contract. Ţintele sunt fixate, dar trebuie să avem o discuţie cu conducerea, aşteptăm şi noul buget, deci rămâne de văzut. Personal, eu aş vrea un jucător mare şi foarte bun sub panou“, a explicat Marius Toma.

„Avem nevoie de public!“

Acesta a vorbit şi pe tema scăderii mediei de spectatori din ultimele sezoane: „Dacă vorbim de media de spectatori, acum m-am lămurit că este o chestiune generală, pentru că promovare se face. Lumea a devenit extrem de comodă, la toate sporturile. Handbalul a avut un rezultat istoric pentru Craiova şi fetele au aceeaşi medie de spectatori în campionat, în jur de 1.000 de inşi, în schimb se umple sala la jocurile din cupele europene. La fotbal, la meciurile normale de campionat iarăşi sunt câteva mii, iar la jocurile importante sunt peste 20.000 în tribune. Consumatorul de sport este destul de dificil de controlat. Ei îşi doresc foarte multe lucruri, se plictisesc foarte repede şi vor să vină doar la meciurile internaţionale. Acest public a intrat needucat în Sala Polivalentă şi nu vreau să-i supăr. Avem nevoie de public! Echipa de baschet pe care o avem acum, cu publicul din 2012, 2013 sau 2014, vă spun că sâmbătă i-am spulbera pe cei de la Cluj şi nu am mai pierde niciun meci acasă. Noi avem 1.000 şi ceva de suporteri fideli, la partidele mai bune am sărit de 2.000 de spectatori şi atât putem în acest moment“.

LNB – Grupa A valorică

Etapa a 12-a: vineri, 28 decembrie – ora 17.45: Dinamo Ştiinţa Bucureşti – BCMU FC Argeş Piteşti (Digi Sport); sâmbătă, 29 decembrie – ora 18.00: SCM „U“ Craiova – U BT Cluj, BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea (Digi Sport), ora 19.45: Steaua Bucureşti – CS SCM Timişoara (Digi Sport).
Clasament: 1. BC CSU Sibiu 20 puncte (9 victorii / 2 înfrângeri), 2. U BT Cluj 20 (9/2), 3. CSM CSU Oradea 19 (8/3), 4. SCM „U“ Craiova 19 (8/3), 5. BCMU FC Argeş Piteşti 15 (4/7), 6. CS SCM Timişoara 14 (3/8), 7. Steaua Bucureşti (3/8), 8. Dinamo Bucureşti 11 (0/11).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS