5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoşul a fost atent şi cu Academic Craiova

Moşul a fost atent şi cu Academic Craiova

Sărbătorile de iarnă au adus vacanţa şi la clubul de fotbal mixt Academic Craiova, dar nu înainte ca micuţii antrenaţi de soţii Aurora şi Marian Dobre să primească darurile din partea trimişilor lui Moş Crăciun. Astfel, vineri seară s-a lăsat cu petrecere pentru Academic Craiova, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, spre bucuria profesorilor-antrenori.

„S-a format o mare familie acum, iar aceasta este prima petrecere cu părinţii copiilor. A fost un an extraordinar pentru noi, pentru că au început să vină copii din ce în ce mai mulţi la grupele noastre. Avem grupe de copii la 2012, 2011 şi 2010, iar în cadrul lor avem şi fetiţe. Se ştie că fetele pot să joace în competiţie cu băieţii, ele fiind mai mari cu doi ani decât aceştia, au prins curaj şi au început să vină în număr mare, au adus vecine, verişoare, colege de clasă. În plus şi noi am mers pe la competiţiile de fotbal feminin, care se desfăşoară în cadrul învăţământului preuniversitar. Am păşit timid prin 2016 cu patru-cinci copii, iar acum sunt peste 40. Noi mizăm mult pe dezvoltarea copiilor la acest nivel de vârstă, iar anul acesta am avut un proiect «100 uniţi pentru fotbal», în care am făcut o competiţie fără rezultate. Sincer să fim am vrea să se meargă cel puţin şi la 2010, pentru că la 2011 şi 2012 aceasta este filozofia, să nu conteze rezultatele, însă în ţară nu este aceeaşi concepţie dinspre celelalte cluburi. E normal să vrei să câştigi, dar nu cu orice preţ. Vrem ca victoria să vină în urma unui proces de antrenament bine pus la punct, nicidecum de pe marginea terenului, din ambiţiile părinţilor“, a spus profesorul universitar Aurora Ungureanu Dobre, pentru GdS.

Fotbalul e la putere, dar au şi alte activităţi

Antrenamentele de la Academic Craiova nu cuprind doar fotbal, profesorii-antrenori oferindu-le micuţilor mai multe surprize în 2018, lucru care se va întâmpla şi în noul an.

„Pentru 2019 ne-am propus să continuăm viziunea noastră. Mizând mult pe dezvoltarea lor, avem un proiect pe atitudinea corporală a copiilor, care au fost evaluaţi de către o clinică de specialitate, li s-au depistat anumite atitudini, iar cei care nu au avut nimic, şi aici au fost foarte puţini, li s-au dat o serie de exerciţii pentru prevenire. Am avut ca proiect sport complementar înotul. Timp de două săptămâni, micuţii au intrat pe mâna profesorului George Bâltac, şi le-a prins foarte bine, pentru că unii aveau teamă de apă şi după încheierea lecţiilor au reuşit să înveţe să înoate. Pe lângă fotbal am făcut tot felul de întreceri, iar vara trecută am adus un domn învăţător, Gheorghe Ivan, care le-a dat o temă de colorat, din fotbal bineînţeles, şi a evaluat lucrările lor, la final fiind premiat câştigătorul. Pe viitor ne gândim să facem o grupă doar de fete, născute în 2009 şi 2010, ca să facă faţă în campionatul băieţilor. Echipa de fete ar urma să intre în campionat doar pentru dezvoltare, nu vom viza rezultatele. Cu fetele de la Under 15 participăm în campionatul naţional din cadrul FRF de doi ani. În primul an nu au înţeles că sunt la început de drum şi erau foarte supărate după înfrângeri, dar acum le-am mobilizat, le-am explicat ce înseamnă o pregătire ca să faci faţă şi o să continuăm competiţia. Avem o competiţie şi pentru părinţi, pentru că am organizat în dese rânduri meciuri de fotbal şi acţiunile aceştia ne-au apropiat foarte mult pe toţi“, a explicat Aurora Ungureanu Dobre.

Componenţa grupelor de la Academic Craiova

Grupa 2010 (fete 2008): Gabriel Brebrenoiu, Darius Buşu, David Ciurezu Iosif, Rareţ Bică, David Neagu, Alessio Mario Ţamboi, Tudor Forţan, Ayan Cosma, Bogdan Popa, Andrei Popa, Ana Rebeca Olteanu, Daria Mihăescu.
Grupa 2011 (fete 2009): Miodrag Dobre, Gabriel Yannis Soreanu, George Tudor Ivan, Mihnea Neacşu, Yustin Ştefan Bîrjega, Matteo Stan, Luca Andrei, Eduard Tulbă, Alex Popa, Alexia Văduva-Lucu, Maria Ion, Miruna Roşu, Anamaria Păgilă.
Grupa 2012/2013 (fete 2010/2011): Patric Gabriel Creţu, Victor Croitoru, Rayan Salame, Teodor Gionea, Andrei Gîltan, Matei Josceanu, Davis Surcel, Briana Stoenac, Andra Josceanu.
Grupa fete U15 (FRF): Marilena Izabela Ilie, Iuliana Florentina Păunoiu, Cătălina Bercea, Amalia Dragomirescu, Mădălina Ştefania Preda, Alexandra Dumitrescu, Georgiana Clara Gionea, Milena Ana Maria Ghinea, cristina Andra Drăghici, Larisa Elena Bălăban, Maria Ariana Mic, Alexandra Gîrniceanu, Ana Maria Corîci, Ana Gâlcă.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS