16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportISJ Dolj a anunţat Gala Sportului Şcolar - ediţia 23

ISJ Dolj a anunţat Gala Sportului Şcolar – ediţia 23

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a susținut ieri o conferinţă de presă în care inspectorul general, Monica Sună, flancată de inspectorul Alin Vancea au anunţat organizarea celei de-a 23-a ediții a Galei Sportului Şcolar. Au luat parte şi trei dintre directorii unităţilor şcolare cu rezultate remarcabile, în speţă: Alin Staicu (CSS Craiova), Geri Mitroi (LPS „Petrache Trişcu“) şi Ionel Bogdan (CN „Nicolae Titulescu“), aceştia prezentând câteva dintre realizările elevilor.
„Vineri, 21 decembrie, la sediul ISJ – sala amfiteatru, găzduim a 23-a ediţie a Galei Sportului Şcolar Judeţean. Ne bucurăm că suntem în al 23-lea an neîntrerupt de desfăşurare a unui astfel de eveniment, pentru că judeţul Dolj are elevi care fac performanţă în educaţie. Pe de o parte, elevi care obţin an de an rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare, la diverse discipline, dar în egală măsură ne bucurăm de elevii care au rezultate deosebite la sport. La începutul acestui an şcolar, în cadrul primei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ
le-am transmis faptul că unul dintre principalele obiective ale ISJ Dolj este revigoarea orei de educaţie fizică şi sport. Disciplinele sportive premiate în cadrul galei sunt: karate, judo, lupte, caiac-canoe, volei, atletism, baschet, handbal, tenis de masă şi scrimă. Alături de mine sunt colegii-directori ai unităţilor de învăţământ ai căror elevi au obţinut rezultate notabile: LPS «Petrache Trişcu», CSS Craiova, CN «Nicolae Titulescu» şi, deşi nu se află lângă noi vreun reprezentant, avem elevi care au obţinut rezultate deosebite la LT «Constantin Brâncoveanu» Dăbuleni. Este vorba de 41 de elevi care au obţinut rezultate deosebite sub îndrumarea a 20 de antrenori. Vor fi opt categorii de premiere, patru pentru elevi şi patru pentru profesori, rezultatele obţinute fiind la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice, dar şi la alte competiţii internaţionale oficiale“, a declarat Monica Sună.
„Deşi este ora bilanţului, nu aş vrea să fac referire la performanţele sportive obţinute, pentru că ele au devenit o obişnuinţă la nivelul judeţului Dolj. Aş vrea să mă refer la cel mai important obiectiv al nostru, ca şi cadre didactice: de a creşte sportivii sănătos, pentru înalta performanţă. Şi cred că avem motive să fim optimişti“, a completat inspectorul sportiv Alin Vancea.

Directorii s-au fălit cu o parte dintre rezultate

La rândul lor, directorii prezenţi s-au declarat mulţumiţi de realizări şi cred că viitorul va fi şi mai bun.
„Mă bucur că reuşim să ducem mai departe tradiţia rezultatelor foarte bune şi să ducem cu mândrie numele oraşului nostru. Vreau să menţionez rezultatul de excepţie pe care l-a avut sportiva noastră Luiza Popescu, de la secţia de tenis de masă, însoţită de profesorul Cătălin Georgescu – locul trei la CE de junioare 1, care s-a desfăşurat la Cluj în luna iulie. Am mai avut sportivi care au făcut parte din loturile naţionale şi au obţinut rezultate deosebite: Raluca Lungu (profesor Liviu Manea), Patrick Anghel (Liviu Nicoli). De asemenea, profesorul Alexandru Teuţan a adus rezultate deosebite prin sportivii Gabriel Preda şi Ion Alex Ţenea, care au participat la competiţiile internaţionale de handbal din Spania. Profesorul Olimpiu Oproiu a avut rezultate cu sportivul Bogdan Chişco. Trebuie să menţionăm şi echipa de baschet feminin Under 13, condusă de profesorul Daniel Vasile, care a ocupat locul trei la Campionatul Naţional. Întregul colectiv de profesori a avut activităţi intense în acest an, obţinând rezultate şi sperăm ca în anul ce urmează să fie şi mai bun“, a spus directorul CSS Craiova, Alin Staicu.
„Pentru că este perioada bilanţului în sport şi LPS „Petrache Trişcu“ vine cu un aport la zestrea de medalii a judeţului, dar şi al ţării, fiind vorba despre 194 de medalii, care sunt împărţite astfel: 27 la Campionatele Mondiale, 28 la Campionatele Europene, 10 la Campionatele Balcanice, iar la Campionatele Naţionale 129 de medalii, dintre care 48 de aur, 23 de argint şi 58 de bronz. Îmi este foarte greu să nominalizez pe cineva, îmi vine în minte doar o sportivă: Vanesa Balaci, o sportivă care s-a impus la atletism, în probele de sprint, având în vedere că noi nu avem condiţiile necesare pentru desfăşurarea acestor probe. Am depăşit numărul de medalii şi în anul care urmează ne dorim medalii mai multe şi mai bune la campionatele internaţionale, dar să reuşim să promovăm sportivii spre marea performanţă“, a afirmat Geri Mitroi, director LPS „Petrache Trişcu“.
„La unitatea mea funcţionează secţia de volei, care în anul competiţional 2017/2018 a participat cu şapte echipe în campionatele naţionale, trei au ajuns la turneele finale, alte trei la turneele semifinale, un număr de şase sportivi au fost selecţionaţi şi au participat la campionatele naţionale de cadeţi şi juniori. Aş vrea să evidenţiez faptul că avem un sportiv, Robert Călin, care are dublă legitimare, atât la noi şi SCM U Craiova, şi a fost desemnat cel mai bun jucător de centru la Campionatul Balcanic şi totodată a fost promovat în această toamnă şi la echipa naţională de seniori. Rezultatele sunt mulţumitoare, dar pot fi şi mai bune“, a declarat directorul Colegiului „Nicolae Titulescu“, Ionel Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS