10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStrângeţi rândurile, jucaţi fotbal!

Strângeţi rândurile, jucaţi fotbal!

Fără doar şi poate, înfrângerea cu Dinamo a lăsat răni adânci în sufletul oricărui suporter al Ştiinţei. Dezamăgirea a fost redată în special de lipsa unei atitudini de luptători adevăraţi, de fotbalişti care vor cu adevărat să realizeze performanţe notabile, dar şi de rezultat. N-au trecut suficiente zile încât să se închidă rănile, dar, din fericire, vine alt meci important şi un rezultat pozitiv, coroborat cu un joc şi o atitudine bună ar mai îndulci relaţia suporterilor cu jucătorii şi întreg staff-ul. Altfel spus, Universitatea Craiova nu are decât varianta victoriei în partida cu Gaz Metan Mediaş, programată astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Mangia: Putem demonstra că a fost vorba despre un accident

Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre „coşmarul“ trăit în „Groapă“ şi a punctat că aşteaptă altă atitudine din partea lui Mitriţă şi a colegilor lui.

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil. Nu sunt supărat, dar nu sunt fericit. Am vorbit cu băieţii după înfrângerea cu Dinamo şi eu cred că sunt cu toţii conştienţi că au făcut un meci slab. Nu au fost necesare foarte multe vorbe… Dacă a fost o problemă de motivaţie, atunci e grav. A fost un meci similar cu cel cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe. Probabil mai slab, dar asta a fost. Nu se pune problema ca băieţii să se fi gândit deja la vacanţă, ar fi fost lipsă de respect, iar în analiza mea, pe care nu o divulg, sunt ceva corelaţii între cele două meciuri, cel de la Sfântu Gheorghe şi Dinamo. Eu mi-am cerut scuze suporterilor şi am făcut ce am simţit în acel moment, pentru că eu, în primul rând, nu am făcut o treabă bună. E clar că am greşit. Am mai spus-o: a fost cel mai slab joc de când am venit eu în România. E bine că în fotbal un meci este urmat de un altul şi putem demonstra că a fost vorba despre un accident“, a spus Mangia, răspunzându-le şi suporterilor care îl vor plecat de la echipă: „În această situaţie, eu, din propria mea dorinţă, nu plec acasă. Este exclus! Alte soluţii devin decizii ale clubului. Din alt punct de vedere, fanii pot să aibă orice reacţie care cred ei că este mai bună. Eu, într-un moment dificil, dacă o persoană este foarte importantă, încerc să stau mai aproape de aceasta. Alţii pot face ce vor. Sper ca suporterii, în aceste momente importante, să fie aproape de echipă. Sper, nu pot să oblig. Rezultatul cu Dinamo este foarte greu de digerat, dar înainte au fost trei victorii. Jocul nu a strălucit, dar eu am răspunsul, pentru că mi-am făcut o analiză şi sunt deschis să explic. Echipa nu suferă din punct de vedere fizic. În fotbal, când se pierde un meci, problema este legată de decizia antrenorului de a alege primul unsprezece sau pregătire fizică, dar eu nu cred asta, sunt alţi factori“.

Făcând o paralelă între realizările de anul trecut în timpul acesta şi actuala ediţie de campionat, gruparea din Bănie este pe minus, dar acest lucru nu l-a impacientat pe Mangia, care nu a dorit să vorbească despre viitoarea campanie de transferuri decât după meciul cu Mediaş.
„Sper ca după meciul cu Mediaş să avem mai multe puncte. Anul trecut în timpul ăsta aveam mai multe puncte, dar este un campionat diferit, mai echilibrat. Din punctul meu de vedere, problemele mari au fost la începutul sezonului, nu acum. Acum a fost doar acest meci. Despre intenţia de a aduce jucători noi putem vorbi după meciul cu Mediaş“.

Pigliacelli: Cât voi juca aici voi încerca să dau maximum!

Mirko Pigliacelli a semnat ieri un nou contract cu Universitatea Craiova, până în 2022, asta după ce săptămâna trecută şi-au prelungit şederea în Bănie şi fundaşii Renato Kelic şi Radoslav Dimitrov, ambii fiind legați de club până în 2021. Prezent la conferinţa de presă de ieri, Mirko a subliniat ideea că alb-albaştrii ştiu că au greşit şi că vor să îndrepte lucrurile în partida cu Mediaş şi a mărturisit că nu se aştepta să-i fie propus un alt contract atât de devreme, cu câteva luni bune înainte de expirarea împrumutului de la Pro Vercelli.

„Este un meci foarte important pentru noi şi o să încercăm să dăm totul ca să câştigăm această partidă. Nu sunt de acord cu câteva lucruri discutate aici. Mâine (astăzi – n.r.) este o partidă importantă, sunt de acord cu asta, dar nu cred că este vitală, pentru că suntem pe locul trei, nu pe ultimul. Ceea ce vor suporterii vrem şi noi şi de asta ne antrenăm în fiecare zi. Cu toţii sperăm să ajungem cât mai sus“, a menţionat portarul pentru care conducătorii olteni au achitat 300.000 de euro: „Nu mă aşteptam să mi se prelungească de acum înţelegerea, pentru că era timp până în iunie. Asta se datorează şi faptului că am jucat 20 şi ceva de partide cu această echipă şi am lăsat o impresie bună. Nu cred că s-au temut cei de aici că mă vor pierde. Cred că au văzut ceva bun în mine, pentru că eu de când am venit încerc să dau totul. Au făcut asta deoarece cred în mine, nu pentru că le era teamă să mă piardă. Profit de ocazie şi vreau să le mulţumesc preşedintelui şi lui Mister care mi-au dat ocazia să am acest contract. Mă simt foarte bine aici, m-am integrat şi cred că se şi vede asta. Cât voi juca aici voi încerca să dau maximum“, a declarat Mirko Pigliacelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS