8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu părăsit Cupa cu capul sus (foto, video)

Au părăsit Cupa cu capul sus (foto, video)

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova a încheiat aventura în Cupa României, fiind eliminată în sferturile competiţiei de prim divizionara CSM Focşani. Alb-albaştrii au pierdut, scor 23-34 (11-19), întâlnirea de duminică, din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii, la capătul unei evoluţii bune, în care valoarea lotului grupării din Focşani şi-a spus cuvântul.
Universitatea Craiova: Gheorghiță, Lupitu, Gheorghe – Ianași (7 goluri), Gușatu (4), Iovănescu (3), Mănescu (3), Rușeanu (2), Luntraru (1), A. Păun (1), Ciorogaru (1), Budoiu (1), Iacov, M. Păun. Antrenor: Cătălin Popescu.
CSM Focşani: Morocico, Cloșca – Hrimiuc (5), Sladic (4), Pătru (3), Moisa (3), Hagiu (3), Miroiu (3), Eros (3), Grămătic (3), Popa (2), Rață (2), Rotaru (1), Poșa (1), Năstăsie (1), Popovici. Antrenor: Sandu Iacob.
Pentru Universitatea Craiova, acesta a fost ultimul joc din 2018, urmând să intre în vacanţă până pe 7 ianuarie 2019.

Jucătorii cred că diferenţa putea fi mai mică

La final, handbaliştii Universităţii Craiova au afirmat că rezultatul de pe tabelă putea fi mai mic, însă sunt împăcaţi cu gândul că au dat totul pe teren.

„A fost un meci frumos, foarte greu, şi s-a văzut diferenţa de valoare. Ei joacă la un nivel mult mai înalt faţă de noi şi eu cred că asta a făcut astăzi diferenţa. Am avut un joc rapid, cu faze frumoase, am şi ratat mult, iar diferenţa putea fi mai mică. În unele momente ale jocului am jucat de la egal la egal, dar asta este. O să le ţin pumnii în semifinale, i-am şi urat lui Sandu Iacob să mai câştige o dată Cupa, pentru că a obţinut-o şi anul trecut cu Dobrogea. Cred că vacanţa asta ne va prinde foarte bine, pentru că a fost un tur şi un retur lung, obositor, şi avem nevoie de recreere ca să ne încărcăm bateriile pentru partea a doua a sezonului“, a declarat Radu Guşatu, pentru GdS.

„Mai greu astăzi şi era de aşteptat, pentru că am întâlnit-o pe CSM Focşani, locul opt în prima ligă, o echipă bună. Ne-am jucat şansa. Oricum, am ajuns departe în competiţie, nu era obiectivul nostru şi suntem fericiţi că am ajuns până în sferturi şi am văzut pe unde ne situăm. Momentan, suntem de liga a doua, nu avem jocul atât de bun încât să ne luptăm cu echipe din primul eşalon. Am jucat bine în multe momente, dar experienţa şi-a spus cuvântul. Le urăm succes tuturor echipelor din semifinale“, a spus Ovidiu Ianaşi, pentru GdS.

„A fost o experienţă bună pentru noi“

Antrenorul grupării din Bănie, Cătălin Popescu, a fost mulţumit de joc şi a anunţat programul de pregătire din ianuarie şi intenţiile legate de lot.

„Aventura noastră în Cupa României s-a încheiat după o înfrângere nu foarte drastică, mai ales ca joc. În primele 20 de minute am jucat bine, apoi lipsa experienţei şi-a spus cuvântul. Nici arbitrajul nu a fost la nivelul la care mă aşteptam, au fost câteva decizii total aiurea, dar nu asta a contat, diferenţa a făcut-o valoarea individuală şi cea de echipă. A fost o experienţă bună pentru noi şi sper să învăţăm din ea. Le urez succes celor de la Focşani, să câştige Cupa României dacă se poate“, a spus tehnicianul alb-albaştrilor, pentru GdS.
„Intrăm într-o binemeritată vacanţă. Reunirea va fi în 7 ianuarie, ne vom pregăti o săptămână pe plan local, apoi vom merge șapte-opt zile în cantonament la Băile Herculane şi sper să mai aducem doi jucători de valoare, avem ceva promisiuni financiare în acest sens. Lotul trebuie îmbunătăţit şi valoric, dar şi numeric, fiindcă suntem puţini şi ne aşteaptă un campionat lung. E greu să luăm jucători din prima ligă, dar vom aduce doi băieţi peste ce avem acum şi ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul, să terminăm cel puţin pe locul doi“, a completat Cătălin Popescu.

Pentru galerie foto,click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS