8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au „căzut“ în „Groapă“! Păcat de suporterii care au făcut deplasarea

Fotbal / Alb-albaștrii au „căzut“ în „Groapă“! Păcat de suporterii care au făcut deplasarea

Mult așteptatul derbi din „Groapă“ s-a transformat într-un coșmar pentru toți suporterii Universității Craiova, după ce gruparea din Bănie a pierdut categoric sâmbătă seară, scor 0-3, întâlnirea cu eterna rivală Dinamo. Pe un fond de creștere ca joc și rezultate, trupa lui Devis Mangia a afișat un aer optimist înainte partidei, dar se pare că drumul cu trenul spre Capitală le-a căzut greu alb-albaștrilor, care s-au crezut în excursie inclusiv pe terenul devenit verde cu mari eforturi din partea organizatorilor. Altfel spus, fotbaliștii au fost simpli figuranți în fața lui Dinamo, o echipă pe care am realimentat-o cu speranțe la play-off după acest joc, în care italianul Montini l-a executat pe fostul său coleg Pigliacelli și a devenit cu adevărat un „călău“ pentru Devis Mangia.

De apreciat cei circa 1000 de suporteri craioveni care au făcut deplasarea în Capitală, care au îndurat frigul și au dominat în multe momente derbiul din tribune.

Montini, „călăul“ lui Mangia și lui Pigliacelli

Universitatea Craiova a început promițător meciul, cu trei ocazii semnate de Mateiu (’2), Bancu (’3) și Mitriță (’5), apoi Dinamo a răspuns prin Hanca (’23) și Montini, care a și reușit să marcheze. Omul de care Mangia a afirmat că se teme cel mai mult, Montini, a primit cu noroc mingea la șapte metri și a trimis surprinzător, cu călcâiul, lângă bara din dreapta (’29, 1-0). Prima repriză s-a încheiat după un luft al lui Bancu, iar partea secundă se anunța încinsă.

Alb-albaștrii au intrat și mai visători pe teren, dovadă că au scos mingea din plasă pentru a doua oară în minutul 48. Cicâldău, care nu a „mișcat“ nimic contra „câinilor“, a pierdut o minge în jumătatea adversă, gazdele au scăpat pe contraatac 3 contra 2, iar Montini a scăpat din marcajul lui Briceag și a pus latul de la doi metri, la o pasă venită din stânga (’48, 2-0).

Nici nu și-au revenit bine că a picat și golul trei, „călăul“ Montini a preluat în centrul careului, dintre Briceag și Donkor, și a șutat din întoarcere, fără speranță pentru Pigliacelli (’53, 3-0).

Au urmat minute bune de dominare ale Craiovei, dar sterile din punct de vedere al ocaziilor, în timp ce dinamoviștii au luat piciorul de pe „pedala de accelerație“, au tras mult de timp și flueirul de final a consemnat victoria lui Dinamo și o mare rușine pentru jucătorii trimiși în teren de Mangia.

Dinamo: V. Muțiu – D. Sorescu, M. Popescu, R. Grigore, L. Corbu – R. Ait-Atmane, T. Gomelt – S. Hanca (’85, Zenke), I. Pesic (’90, M. Crețu), D. Salomao – M. Montini (’72, M. Axente). Antrenor: Mircea Rednic.

„U“ Craiova: M. Pigliacelli – I. Martic, R. Kelic, I. Donkor, M. Briceag (’58, Rocha) – A. Mateiu, M. Fedele – C. Bărbuț (’72, Meza Colli), A. Cicâldău (’58, Mihăilă), N. Bancu – A. Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Corbu ’47, Hanca ’61, Pesic ’64, Salomao ’84, Crețu ’90+3.

Au rabitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Ciprian Florin Danșa; Iulian Călin.

Observator: Marian Dorobanțu, Romulus Chihaia.

Statistici: posesie: 49%-51%, ocazii de gol: 4-7, șuturi pe poartă: 3-3, șuturi pe lângă poartă: 1-4, lovituri libere: 10-5, cornere: 6-6, intervenții portar: 3-0.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova și-a păstrat locul trei, însă are un joc mai mult decât FC Viitorul, principala sa urmăritoare. În etapa viitoare, Știința va juca miercuri, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, împotriva lui Gaz Metan Mediaș, acesta fiind ultimul meci din 2018.

Mitriță: Am fost prea încrezători

După rușinosul meci din „Groapă“, căpitanul Universității Craiova, Alex Mitriță, a afirmat că el și colegii săi au fost prea siguri pe ei și de asta au pierdut cu „o altfel de echipă Dinamo“.

„Am fost prea încrezători, veneam după rezultate bune. Am întâlnit o altfel de echipă Dinamo față de meciul tur, mult mai compactă, mai mobilă, care a închis foarte bine spațiile. Trebuie să mergem acasă și să vedem ce am greșit, pentru că am comis niște greșeli nepermise. Nu a contat faptul că nu am început la ora stabilită, și Dinamo a suferit la fel. Asta a fost, am luat bătaie, trebuie să mergem mai departe. Ne-a lipsit Koljic, care ne ajută foarte mult. Pe un asemenea teren aveam nevoie mare de el, dar… Ne temem că pierdem contactul cu primele două locuri. Ne doream victoria ca să trecem peste FCSB, țineam aproape de CFR Cluj, dar acum așteptăm să vedem ce vor face și ele. Trebuie să pregătim bine meciul cu Mediaș și să luăm cele trei puncte, ca să plecăm liniștiți în vacanță“, a declarat Alex Mitriță.

Mateiu: Chiar credeam că astăzi o să câștigăm

Și mijlocașul Alex Mateiu excludea varianta negativă a deznodământului înaintea meciului, iar acum vrea să-l uite cât mai repede.

„Trebuie să uităm acest meci foarte curând, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu și trebuie să-l câștigăm. Trebuia să jucăm mult mai agresiv, dar ei au fost mai buni ca noi și au câștigat meritat. Gazonul a fost foarte rău, e greu să joci pe un asemenea teren. Chiar credeam că astăzi (sâmbătă – n.r.) o să câștigăm, eram într-o formă bună și aveam încredere. S-a simțit absența lui Koljic, era bun, pentru că puteam să jucăm cu mingi lungi, dar ce mai contează acum“, a comentat Mateiu.

Mangia: Este cel mai slab meci de când sunt în România

La rândul său, antrenorul Științei, Devis Mangia, a fost corect și a admis că echipa sa a făcut figurație pe terenul lui Dinamo.

„A fost o seară foarte grea, pentru că nu am jucat nimic și nu pot decât să cer scuze suporterilor noștri. Am început la o oră diferită și nu este normal să jucăm în astfel de condiții, dar nu este normal nici cum a jucat echipa mea azi. Trebuie să vorbesc cu jucătorii mei, pentru că eu cred că este cel mai slab meci de când sunt aici, în România. Când nu este un jucător (Koljic – n.r.) și echipa nu câștigă este normal să zic că ne-a lipsit. Pentru stilul nostru din acest sezon… Eu am construit echipa cu acest tip de atacant și pot spune că nu avem un alt jucător de același profil în lot. Trebuie să facem ceva diferit dacă vrem să obținem ceva în acest sezon. Dacă jucăm tot așa nu putem vorbi de nimic“, a spus Mangia, vorbind și despre „călăul“ său, Montini, care l-a învins în mai toate întâlnirile: „Fotbalul este foarte particular, este incredibil, dar i-am transmis felicitări lui Montini. Dacă joacă toate meciurile contra mea va câștiga titlul de golgheter. L-am felicitat, dar adevărul este că toată echipa Dinamo a jucat fotbal, a jucat cum trebuia în aceste condiții“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS