6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMoş Crăciun a vizitat juniorii alb-albaştri

Moş Crăciun a vizitat juniorii alb-albaştri

O vorbă din popor spune că Moş Crăciun vizitează copiii cuminţi, cu rezultate, iar acest lucru este perfect valabil. Marţi seară, pe un frig pătrunzător, Moş Crăciunul alb-albastru a adus căldură în sufletele juniorilor Universităţii Craiova şi CSJ Ştiinţa U Craiova, care au răspuns afirmativ convocărilor făcute de conducătorii grupării-fanion şi au ocupat tribuna I a stadionul „Ion Oblemenco“.

În aşteptarea îndrăgitului personaj, şi implicit a cadourilor, juniorii craioveni au avut parte de mai multe provocări şi de momente speciale. În primă fază, au participat la un concurs de împodobit brazi, câştig de cauză având grupa de juniori 2008, care l-a impresionat pe Gică Craioveanu, unul dintre arbitri.

„Nu am mătrăşit concursul cu bradul. Niciodată nu aş face aşa ceva. Mi-a plăcut cel al grupei de 2008, care era puţin cocoşat, dar avea optarul ăla întors, infinitul, şi de asta mi-a plăcut. Am văzut că Bancu şi Mitriţă l-au ales pe cel cu tricolorul (aparţinând CSJ 2011), dar ce ştiu «puşcăriile» alea două? Eu sunt cu Balaci!“, a explicat Gică Craioveanu.

„Leii“, lângă „leuţi“ de la început

Viitorii fotbalişti ai Ştiinţei le-au făcut marcaj strâns idolilor, pentru că Devis Mangia şi jucătorii săi au fost la serbare încă de la început, aşa că au avut timp să-i „sufoce“ cu dragostea lor şi cu solicitările de autografe şi fotografii. Împreună au aplaudat o scenetă cu păpuşi, au ascultat corul Liceului de Arte „Marin Sorescu“, apoi „Trioul Angels“ şi „Generatia Folk“, s-au delectat cu poezia dedicată gloriilor Băniei de către Daria Oprea, nepoata fostului campion al Ştiinţei Florin Oprea, şi s-au entuziasmat la „Teatrul pentru copii și tineret Colibri“ şi magicianul Robert Tudor. Spre final şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, al cărui GPS a dat o mică eroare, renii oprind săniuţa la tribuna a II-a. Până să ajungă Moşul la tribuna I, organizatorii au stins luminile şi de la centrul terenului a început un minunat foc de artificii, savurat de întreaga asistenţă. S-a aprins lumina, hop şi şi Moşul pe scenă. Ajutat de întreaga echipă şi de staff-ul tehnic, Moşul a epuizat rapid săcuţii cu cadouri, dulciurile mulţumindu-i pe micuţi.

„Mda, şi pe vremea noastră venea Moşul tot aşa… Ne aducea «Eugenia», trei portocale şi două banane verzi, pe care le puneam sus pe mobilă ca să se coacă, să se facă bune de mâncat, dar s-au schimbat timpurile. Se vede că juniorii noştri joacă bine, au rezultate şi clubul este fericit cu ei. Ei sunt viitorul nostru! Sper ca mulţi dintre ei să ajungă jucători la Universitatea. Ne bucurăm că lumea este fericită şi este alături de acest club“, a declarat „Grande“ Craioveanu.

Craioveanu: Cred că este anul nostru

Întrebat dacă el i-a scris Moşului, Gică Craioveanu a răspuns promt: „Şi eu i-am scris Moşului pe acea panoplie, dar nu să învingem pe Dinamo, cum au făcut-o mulţi, ci să fie Universitatea campioană. Îmi doresc din tot sufletul şi cred că este anul nostru. Cred că este posibil, pentru că, aşa cum am mai spus-o, avem cel mai bun lot din România! Nu pun presiune pe Mangia, asta cred. Trebuie să vorbească de campionat. Cred că Mister e conştient că avem cea mai bună echipă din România. Nu vorbeşte, pentru că se gândeşte că pune presiune pe jucători. Nu ştiu dacă o s-o trimitem pe Dinamo în play-out, asta mă interesează mai puţin, eu vreau cele trei puncte. Pentru mine, Dinamo este un club mare, cu o istorie extraordinară, dar nu e vina noastră dacă ei nu intră în play-off. Pe Dinamo e presiunea mai mare, că poate este ultima şansă pentru ei de a intra în play-off şi la asta se adaugă presiunea publicului, pentru că nu e uşor să joci în «Ştefan cel Mare». Nu ştiu dacă mai trebuie aduşi jucători pentru campionat. Asta o ştie doar Mister şi patronul Mihai Rotaru. Presupun că au vorbit pe tema asta şi dacă e nevoie de ceva la echipă se va aduce cu siguranţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS