6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / România s-a calificat în semifinalele CE din Franța. Update: Diagnostic urât pentru Neagu!

Handbal (f) / România s-a calificat în semifinalele CE din Franța. Update: Diagnostic urât pentru Neagu!

Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), ieri seară, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală II, dar s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa grație celorlalte rezultate, informează Agerpres.
Tricolorele au irosit şansa de a tranşa calificarea în penultimul act, deşi au avut toate atuurile. România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare (inclusiv portarii), a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut vedeta sa Cristina Neagu, accidentată.

„În urma accidentării suferite în partida contra Ungariei, căpitanului echipei naţionale a României, Cristina Neagu, i se vor efectua o serie de teste, mâine dimineaţa (astăzi – n.r.), pentru a determina natura exactă a accidentării“, precizează FRH, pe pagina sa de Facebook.

Au ratat cât pentru două meciuri

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (’15), cu 13-9 (’20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.
Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (’32), iar de la 20-20 (’36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (’42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (’53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).
Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.
România: Yuliya Dumanska (3 mingi parate), Denisa Dedu (2 mingi parate) – Aneta Udriştioiu, Laura Chiper (1 gol), Ana-Maria Dragut (2), Melinda Geiger, Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo (3), Raluca Băcăoanu, Crina Pintea (7), Cristina Neagu (9), Gabriela Perianu, Cristina Florică (1), Valentina Ardean-Elisei (2). Selecţioner: Ambros Martin.
Ungaria: Eva Kiss (13 mingi parate), Blanka Biro (2 mingi parate) – Nadine Schatzl (6), Aniko Kovacsics (5), Gabriella Toth, Noemi Hafra (6), Rita Lakatos (2), Anna Kovacs (4), Szimonetta Planeta (1), Barbara Palos-Bognar, Petra Tovizi (2), Laura Szabo, Viktoria Lukacs (5). Selecţioner: Kim Rasmussen.
Au arbitrat: Maria şi Safia Bennani (Suedia).

Olanda ne-a deschis „ușa“ pentru semifinale

În alt meci din grupă, Norvegia a dispus de Spania cu scorul de 33-26. Ultima partidă, cea dintre Olanda şi Germania s-a încheiat cu victoria „lalelelor“ cu scorul de 27-21, rezultat care a contribuit la calificarea României în faza semifinalelor. Tricolorele au încheiat grupa pe locul doi și vor juca pentru un loc în finală cu rusoaicele lui Trefilov, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 18.30, la Paris. Cealaltă semifinală le va opune pe Franța și Olanda, de la ora 22.00.

UPDATE:

FR de Handbal a revenit în această dimineaţă cu un comunicat în care a anunţat diagnosticul Cristinei Neagu, după acceidentarea suferită în partida cu Ungaria: „Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS