24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Și-au revenit killerii Craiovei! Știința a urcat pe locul trei (galerie foto)

Fotbal / Și-au revenit killerii Craiovei! Știința a urcat pe locul trei (galerie foto)

„U“ Craiova – FC Voluntari 3-1

Au marcat: Koljic ’25, Mitriță ’45+2 – penalti, Nuno Rocha ’90+1 / Gadze ’11.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Meza Colli (’84, Bărbuț), Mitriță, Mihăilă (’74, Fedele) – Koljic (’45+2, Rocha). Antrenor: Devis Mangia.

FC Voluntari: Vâtcă – Bucurică, Armas, Balaur, Vlad – Laidouni, Răuță – Căpățână (’70, G. Deac), Gadze (’77, G. Iancu), Gheorghe – Tudorie (’54, Kabasele). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonașe galbene: Mitriță ’40 / Laidouni ’7, ’89, Răuță ’33, Iancu ’81.

Cartonaș roșu: Laidouni ’89.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Marius Badea, Stelian Slabu; Cătălin Popa.

Observatori: Cristian Nica, Imilian Șerbănică.

Statistica jocului: posesie: 53%-47%, ocazii de gol: 13-10, șuturi pe poartă: 9-4, șuturi pe lâng poartă: 4-6, lovituri libere: 17-19, cornere: 8-3, ofsideuri: 1-1, intervenții portar: 3-6.

Aparent un joc ușor, dat fiind că pe „Ion Oblemenco“ venea ultima clasată, meciul cu FC Voluntari nu a fost deloc „floare la ureche“ pentru Universitatea Craiova, care a reușit însă să-și adjudece punctele, după ce s-a impus cu 3-1. Evoluția alb-albaștrilor a fost din nou una oscilantă, dar, din fericire, principalele „guri de foc“ au ieșit la rampă și au reușit să marcheze.

De menționat faptul că înainte de primul fluier, crainicul stadionului, Dan Păsărin, l-a prezentat publicului de pe „Ion Oblemenco“ pe Dan Ștefan Buzărnescu, proaspătul câștigător al turneului național de FIFA organizat la Bucharest Gaming Week.

Altfel, lovitura de start a fost dată de luptătorul K1 Cătălin Moroșanu, care va lupta vineri seară în cadrul unei gale organizate la Craiova.

La pauza meciului au fost prezentați publicului și juniorii născuți în 2009 ai Universității Craiova, care au câștigat de curând turneul semifinal al Trofeului „Gheorghe Ola“ și urmează să joace turneul final.

Koljic și Mitriță au reparat începutul slab

Revenind la joc, oaspeții au surprins la începutul jocului, când au fost foarte activi și „obraznici“ în atac și au reușit să și marcheze prin Gadze, care a reluat de la nouă metri o centrare venită de pe dreapta, de la Bucurică (0-1, ’11).

Momentele de uluială au continuat minute bune, la acestea contribuind cu câteva parade bune și portarul Vâtcă, asta până când a ieșit la rampă Elvir Koljic. Bosniacul a reușit să marcheze în stilu-i caracteristic, cu o lovitură puternică de cap de la opt metri, după o centrare din corner executată de Meza Colli (1-1, ’25).

Koljic a ajuns la cota zece goluri în Liga I, însă, din păcate, s-a reaccidentat la coapsa dreaptă, iar prezența lui în meciul cu Dinamo este pusă sub semnul întrebării.

Golul a trezit „leii“, care au continuat să preseze și să rateze. Știința a intrat totuși în avantaj la cabine grație unui penalti obținut de Bancu și transformat de Alex Mitriță, care de data asta a șutat fără speranțe pentru portarul Vâtcă (2-1, ’45-2).

Căpitanul a ajuns la 11 reușite și continuă lupta pentru titlul de golgheter.

 

Rocha a răbufnit după gol la adresa suporterilor

La reluare, Universitatea Craiova a început din nou relaxată, dar și așa a fost periculoasă, Bancu fiind la un pas de un supergol în minutul 67. Replica oaspeților a venit și a fost foarte tăioasă. Donkor a făcut o greșeală copilărească, Kabasele a profitat, a alergat spre poartă și a rămas singur cu Pigliacelli, dar șutul său a fost, din fericire, pe lângă poartă (’75).

Mangia a apelat și el la schimbări, Fedele și Bărbuț au intrat bine în joc și finalul le-a aparținut alb-albaștrilor. Mitriță a țintit bara din dreapta cu un șut de la 20 de metri (’90), apoi Nuno Rocha a reușit să închidă jocul în prelungiri. Acesta i-a suflat mingea unui fundaș, a driblat un altul și l-a pus pe picior greșit și pe Vâtcă, apoi a împins mingea în poarta goală din apropierea careului mic (’90+1, 3-1).

Atacantul din Insulele Capului Verde s-a îndreptat imediat spre Peluza Nord și le-a transmis ceva contestatarilor săi, cu toate că Mitriță și ceilalți au încercat să-i închidă gura, apoi a pupat stema și s-a calmat, dovadă fiind faptul că la final a cântat alături de colegi împreună cu galeria.

În urma acestui succes, Universitatea Craiova a făcut rocadă în clasament cu FC Viitorul, care a pierdut la FCSB, și se regăsește pe locul trei, cu 35 de puncte, la două de locul doi, ocupat de FCSB, și la cinci de liderul CFR Cluj.

În runda viitoare, alb-albaștrii vor juca pe terenul lui Dinamo, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 20.00.

Mangia: Probabil că eu am greșit

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a afirmat că se simte vinovat pentru lipsa de concentrare a jucătorilor.

„Probabil nu am fost eu bun pentru a le transmite mai multă concentrare pentru azi. Le-am zis, dar nu a fost destul. Sunt greșeli care vin de la lipsa de concentrare, dar greșeala pornește de la mine. Am început meciul slab, știam că ei încep meciurile bine. Așa au făcut și la Cluj. Probabil că eu am greșit“, a spus Mangia, supărat după accidentarea lui Koljic: „Eu cred că este o accidentare în aceeași zonă. Data trecută am avut un gazon mai bun. Azi a fost mai moale. Nu ne considerăm încă în play-off. Trebuie să luăm mai multe puncte. Urmează două meciuri foarte grele. Toată echipa știe ce înseamnă meciul cu Dinamo. Va fi greu. Este cel mai important pentru mine că este următorul meci și contează punctele“.

Mitriță, cu gândul la Balaci în momentul executării penaltiului

La rândul său, căpitanul Universității Craiova, Alexandru Mitriță, jucător care a ratat trei penaltiuri în acest sezon, a explicat că s-a gândit la Ilie Balaci în momentul în care a trebuit să-l execute pe cel din meciul cu Voluntari.

„Sunt bucuros pentru victorie, bucuros pentru că am marcat, deși mai puteam marca o dată. Important este că echipa a câștigat. Am câștigat la nivel de maturitate, se vede grupul. Am și greșit, dar nu trebuie să dăm vina pe nimeni. Vă spun ce am avut în minte la penalti? Am zis că dacă domnul Balaci mă iubește, am să dau gol. Și am dat! Urmează duelul cu Dinamo și, chiar dacă nu trece prin momente bune, va fi un meci greu, dar vrem să câștigăm“, a spus Alex Mitriță.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS