11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii Craiovei şi-au arătat limitele

Handbaliştii Craiovei şi-au arătat limitele

Radu Guşatu a făcut tot ce i-a stat în putere ca să scuture plasa Reşiţei Foto, Alexandru Vîrtosu

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova nu a reușit să dea peste cap calculele hârtiei și a cedat punctele din meciul susținut sâmbătă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Valea Vlăicii, în fața liderului CSM Școlar Reșița, contând pentru etapa a 10-a din Divizia A, Seria C. Alb-albaștrii, antrenați de Cătălin Popescu, au pierdut cu scorul de 40-35 (22-16), după o primă repriză bună și o a doua cu multe greșeli.
Universitatea Craiova: Gheorghiță, Lupitu, Gheorghe – Ianăși (9 goluri), Iovănescu (8), Radu Gușatu (5), Mănescu (5), Luntraru (3), A. Păun (3), M. Păun (1), Zarițchi (1), Budoiu.
Reșița: Simulescu, Vuiță, Dumuță – Belchite (10), Starchenko (7), Heimbach (5), Vulpe (4), Rohozneanu (4), Boriceanu (4), Barbu (1), Radosavlevici (1), Racoceanu.

Universitatea Craiova ocupă locul trei, iar în etapa următoare va juca pe terenul celor de la CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

„Au fost mai buni“

Pivotul Universităţii Craiova, Radu Guşatu, a recunoscut după joc că reşiţenii au fost mai buni, dar speră ca la final echipa sa să ocupe poziţia secundă şi să acceadă la turneul semifinal.

„Au fost mai buni decât noi astăzi, s-a văzut diferenţa de valoare. Au avut un lot numeros pe banca de rezerve, cu jucători de mare experienţă în Liga Naţională, şi eu zic că asta a făcut diferenţa. Am stat aproape de ei în prima repriză, dar pe final au reuşit să se distanţeze, iar eu cred că noi am picat psihic văzând diferenţa de şase goluri din prima repriză. Nu comentez arbitrajul, dar au fost decizii controversate şi de o parte, şi de cealaltă. Noi luptăm pentru locul doi, care duce şi el la turneul semifinal. Mai sunt încă două meciuri şi cred că noi o să ocupăm locul secund în seria C. Acum vine meciul de la Târgu Jiu şi trebuie neapărat să-l câştigăm“, a comentat Radu Guşatu, pentru GdS.

Cătălin Popescu vrea două-trei transferuri în iarnă

La rândul său, antrenorul Universităţii Craiova, Cătălin Popescu (foto), speră să ducă la bun sfârşit misiunea de a merge la turneul semifinal şi a punctat că are nevoie de întăriri la echipă.

„Este o înfrângere usturătoare. Ne-am dorit mult victoria şi era necesară pentru noi ca să ne desprindem de locul trei. Din păcate, jocul nu prea a mers astăzi, mai ales pe apărare, în timp ce ei au excelat pe atac şi au avut un portar foarte bun, iar toate acestea ne-au privat de un rezultat pozitiv. Ne aşteptam să fie un meci greu. Nu avem nici rezerve care să susţină cum trebuie titularii, nici numeric nu stăm bine, dar asta e. Sperăm să terminăm cu bine anul şi mai vedem din iarnă ce va fi, pentru că va trebui să întărim echipa cu doi-trei jucători buni. Pentru primul loc lupta e încheiată, dar nu ăsta era obiectivul nostru. Noi ne-am propus locul doi şi dacă vom reuşi o să avem un culoar mai bun la turneul semifinal, decât de pe primul loc. Trebuie să fim atenţi cu cei de la Sânnicolau, care vin din urmă. Acum vine meciul de la Târgu Jiu şi nu concep să nu luăm punctele de acolo“, a spus Cătălin Popescu, pentru GdS.

Meciul de la Târgu Jiu este ultimul din 2018 din campionat, nu şi din Cupă. Acolo Universitatea Craiova întâlneşte în optimi, pe 8 decembrie, de la ora 11.00 (TVR), chiar pe rivala Unirea Sânnicolau Mare.

„Meciul de Cupă o să-l jucăm în Sala Polivalentă şi sperăm să găsim înţelegere să ne şi antrenăm acolo, altfel ne va fi foarte greu să ne calificăm mai departe. E ca şi cum am juca în deplasare, pentru că este aproape un an de când nu ne-am mai antrenat în Polivalentă. Aştept meciul de Cupă cu Sânnicolau Mare“, a subliniat Cătălin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS