24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova nu va avea viaţă uşoară în Cupa EHF

SCM Craiova nu va avea viaţă uşoară în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova şi-a aflat joi, în urma tragerii la sorţi de la Viena, adversarele din faza grupelor din Cupa EHF, competiţie pe care anul trecut a câştigat-o, obţinând astfel cel mai important trofeu din istoria clubului. Gruparea din Bănie a fost repartizată în Grupa D, alături de formaţiile Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), Super Amara Bera Bera (Spania) şi Nykobing Falster Handbold – NFH (Danemarca).
SCM Craiova, care a obţinut calificarea în grupe după 19-17 şi 19-18 cu Borussia Dortmund, a mai întâlnit-o în acest sezon pe Podravka, fiind învinsă cu 22-21 (12-14), în finala unui turneu preliminar al Ligii Campionilor. Podravka a venit în Cupa EHF după ce s-a clasat pe ultimul loc în Grupa C a Ligii Campionilor, cu o singură victorie, cu HC Thuringer.
A doua adversară, Super Amara Bera Bera, a eliminat în faza anterioară echipa ungară Dunaujvarosi Kohasz KA, după 26-18 (deplasare) şi 22-23 (acasă), în timp ce Nykobing a câştigat ambele partide cu formaţia suedeză H 65 Hoöos HK, 27-24 şi 27-23.

Burcea: Vor fi meciuri grele

Antrenorul principal al SCM Craiova, Bogdan Burcea, este sigur că handbalistele sale vor avea o misiune dificilă.
„Este o grupă cu adversari dificili. De fapt, consider că nicio echipă din cele care s-au calificat în grupe nu este accesibilă. Vor fi meciuri grele, însă prioritar pentru mine este ca fetele să se refacă și să începem faza grupelor într-o formă cât mai bună. Cu Podravka vor fi alte meciuri, față de jocul din barajul pentru calificarea în Liga Campionilor“, a comentat antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, pentru site-ul oficial al clubului.
Altfel, cu câteva zile înainte de tragerea la sorţi, într-o conferinţă de presă, Burcea semnala conducătorilor clubului faptul că are nevoie ca măcar o jucătoare de valoare să-i fie adusă în această iarnă, dacă se vrea calificarea în fazele superioare ale Cupei EHF.
Programul meciurilor din Grupa D este următorul:
– etapa I: 5/6.01.2019: SCM Craiova – Nykobing Falster Handbold;
– etapa a II-a: 12/13.01.2019: Super Amara Bera Bera – SCM Craiova;
– etapa a III-a: 19/20.01.2019: SCM Craiova – Podravka Vegeta;
– etapa a IV-a: 26/27.01.2019: Podravka Vegeta – SCM Craiova;
– etapa a V-a: 02/03.02.2019: Nykobing Falster Handbold – SCM Craiova;
– etapa a VI-a: 09/10.02.2019: SCM Craiova – Super Amara Bera Bera.

Nici Măgura Cisnădie nu are motive de bucurie

Cealaltă reprezentantă a României în Cupa EHF, Măgura Cisnădie, va evolua în Grupa A, alături de SG BBM Bietigheim (Germania), Team Esbjerg (Danemarca) şi Storhamar Handball Elite (Norvegia).
Măgura a trecut în turul al treilea preliminar de Zvezda Zvenigorod (Rusia), după 24-29 şi 26-18. SG BBM Bietigheim s-a clasat pe ultima poziţie în grupa campioanei României, CSM Bucureşti, în Liga Campionilor. Team Esbjerg a câştigat ambele meciuri cu Paris 92, 29-28 şi 31-25, iar Storhamar Handball Elite a trecut de formaţia maghiară Erd HC, după 28-29 şi 32-27.
Formaţia sibiană va juca primul meci în deplasare, cu Esbjerg (5-6 ianuarie), iar ultimul va fi programat în deplasare, cu Bietigheim (9-10 februarie).
În Grupa B au fost repartizate IK Savehof (Suedia), Siofok KC Hungary (Ungaria), TusSies Metzingen (Germania) şi Herning-Ikaast Handbold (Danemarca), iar din Grupa C fac parte Larvik HK (Norvegia), ES Besancon Feminin (Franţa), Viborg HK (Danemarca) şi Kuban Krasnodar (Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS