10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Alexander Zverev, mândru de el după ce a câştigat Turneul Campionilor

Tenis / Alexander Zverev, mândru de el după ce a câştigat Turneul Campionilor

Tânărul tenisman german Alexander Zverev l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, cu 6-4, 6-3, duminică, în finala Turneului Campionilor, Nitto ATP Finals, desfăşurată la „O2 Arena“ din Londra. Sascha Zverev (21 ani), care îi succede în palmares bulgarului Grigor Dimitrov, a cucerit cel mai important trofeu din scurta sa carieră profesionistă.

„Este, desigur, cel mai mare titlu din cariera mea. Aici joci doar împotriva celor mai buni, iar modul în care am jucat astăzi, în care am câştigat, este pur şi simplu incredibil pentru mine. Este uluitor să câştigi acest titlu învingând pe rând doi jucători precum Roger (Federer) şi Novak (Djokovic), în semifinale şi în finală. Sunt incredibil de fericit şi de mândru“, a spus Zverev.

Alexander Zverev este primul german care câştigă finala circuitului ATP după Boris Becker, la Frankfurt, în 1995, şi cel mai tânăr de la Djokovic, care învingea la aceeaşi vârstă, în 2008, la Shanghai. El a imitat, totodată, performanţa noului său antrenor, Ivan Lendl, el însuşi câştigător al primului titlu din cele cinci adjudecate la Turneul Campionilor când avea doar 21 de ani, în 1982.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS