22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie la pas în fața Lituaniei

Fotbal / Victorie la pas în fața Lituaniei

Reprezentativa României a câştigat penultimul joc din grupa 4 (seria C) a Ligii Națiunilor, disputat sâmbătă, la Ploiești, impunându-se cu 3-0 în fața Lituaniei, într-un meci susținut fără spectatori. Golurile tricolorilor au fost marcate de George Pușcaș (’7), Claudiu Keșeru (’47) și Nicolae Stanciu (’65).

În minutul 68 al partidei, Cosmin Contra a debutat al 14-lea jucător din mandatul său la echipa națională, pe Ianis Hagi, care l-a înlocuit pe Keșeru.

Oaspeții au terminat jocul cu un om în minus, după eliminarea lui Novikovas din minutul 89.

România a urcat pe poziția a doua în grupă înaintea ultimei runde, iar pentru prima poziție are nevoie, pe lângă un succes la Podgorica, marți, de la ora 21.45, în fața Muntenegrului, și de un rezultat pozitiv al Lituaniei în Serbia.

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu – Anton, Stanciu (’72, Cicâldău) – Chipciu (’65, Deac), Maxim, Keșeru (’68, Hagi ) – Pușcaș. Selecționer: Cosmin Contra.

Lituania: Setkus – Vaitkunas, Girdvainis, Zulpa, Baravykas – Simkus (’65, Slivka), Vorobjovas – Petravičius (’80, Kazlauskas), Sirgedas, Novikovas – Cernych (’74, Sernas). Selecționer: Edgaras Jankauskas.

Contra, mulțumit de evoluție și de atitudine

Selecţionerul României, Cosmin Contra, s-a declarat mulţumit după victoria clară cu Lituania, scor 3-0.

„Am văzut meciul Serbia – Muntenegru. Muntenegru a pus multe probleme în repriza a doua, puteau egala pe final. Ne va aştepta un meci foarte greu acolo. I-au pus în mare dificultate pe sârbi. Vreau să felicit jucătorii pentru felul în care au abordat meciul de azi. E o stare destul de nasoală în rândul jucătorilor când trebuie să joace fără spectatori. Băieţii au înţeles că trebuie să aibă altă atitudine. Am avut mai multă prezenţă în careu. Mi-a plăcut cum au colaborat Keşeru şi Puşcaş. Toţi jucătorii au jucat foarte bine, sunt mulţumit de felul în care au arătat. Mai avem unele probleme cu pasele în spate, spre propriul portar, dar sper să le eliminăm. Înainte de meci m-am gândit să joc cu Nedelcearu sau Paşcanu, dar am ales să merg cu Săpuranu şi Moţi datorită experienţei. E important dacă vom avea aceeaşi atitudine în Muntenegru. Chiar dacă terminăm pe locul 2, avem o şansă ca Serbia să se califice direct din preliminarii. Dacă lituanienii aleagă la fel de mult cum au alergat azi, de ce nu? Ne pregătim ca pentru o finală. Avem pe bancă jucători care pot intra fără probleme cu Muntengru. O să gândesc foarte bine meciul pentru a câştiga“, a spus Cosmin Contra.

Puşcaş: Am avut emoţii pozitive

George Puşcaş a debutat cu gol în naţionala mare a României şi a dedicat reuşita sa familiei.

„Sunt foarte fericit. O parte din merit îi merge şi lui Mister (Contra – n.r.) pentru că m-a folosit de la început. Vreau să mulţumesc familiei, să le dedic golul acesta, am visat de mic copil sa dau gol la naţionala mare. Şi noi vrem să câştigăm, va fi un meci foarte greu, suntem fericiţi şi sper să venim cu cele trei puncte şi de la Podgorica. A fost un început frumos de când am aflat că voi începe meciul”, a spus Puşcaş.

Vârful ce evoluează în Serie B a vorbit şi despre Campionatul European U21 din 2019, unde România s-a calificat după 20 de ani: „Am avut emoţii pozitive, acest sport îţi dă nişte emoţii unice în viaţă. Vreau să continui să joc pentru naţionala României pentru că este cel mai frumos sentiment. Avem un tineret bun, trebuie să ne bazăm pe el. Am făcut mulţi pasul la echipa mare, cred că vom face o figură frumoasă la EURO, abia aşteptăm toţi. A fost o victorie frumoasă, am dat trei goluri. Auzeam mai bine indicaţiile lui mister, asta ne-a făcut mai tari“.

Keşeru: Ne dorim să ne calificăm la Euro

Tot din rândul tricolorilor, atacantul Claudiu Keşeru, şi el marcator în poarta Lituaniei, nu concepe ca România să nu participe la Euro.

„Am avut un rol total diferit faţă de cel de vârf împins, dar m-am simţit foarte bine. Am jucat zece ani în Franţa pe poziţia asta. Am jucat bine alături de Puşcaş, facem cinste Bihorului, pe lângă faptul că facem cinste întregii ţări“, a spus Claudiu Keşeru, vorbind apoi şi de meciul de la Podgorica: „Ne vom face treaba cât putem de bine în meciul cu Muntenegru, vedem ce se va întâmpla. Ce nu depinde de noi, nu putem controla. Dacă vom câştiga şi vom termina pe locul doi, atât am putut acum. Ar fi dramatic dacă am pica în urna a 4-a, n-ar fi deloc plăcut, am avea trei echipe tari. Ne dorim cu siguranţă să ne calificăm la Euro. Se vede o stare de spirit diferită, cu siguranţă va fi un lucru important că suntem şi un grup unit în viitoarea campanie. Vor fi jucători care îmbătrânesc puţin, alţii care vor acumula mai multă experienţă. Deocamdată, la echipa naţională o luăm pas cu pas, nu vrem să ne hazardăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS