10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă foarte dificilă pentru doljenii din C3

Etapă foarte dificilă pentru doljenii din C3

Dragoş Bon va avea probleme în alcătuirea formulei de început la meciul cu Turnu Măgurele (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Reprezentantele Doljului de la Liga a III-a vor avea parte de partide extrem de dificile în etapa a 13-a din seria 3 şi nu numai prin prisma valorii adversarului, ci şi a problemelor mari de lot cu care se confruntă.
Universitatea II Craiova (locul 11) întâlneşte vineri, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, pe Turris Turnu Măgurele (locul 2), iar antrenorul Dragoş Bon nu are la dispoziţie cinci dintre jucătorii de bază, aflaţi la loturile naţionale. Cu toate acestea, „leii“ sunt decişi să lupte şi să obţină un rezultat pozitiv.
„Ne aşteaptă o partidă dificilă, cu echipa care şi-a anunţat din start obiectivul clar de a promova. O să aliniem o echipă fără experienţă, pentru că jucătorii noştri cu mai multă maturitate în fotbal sunt în lotul echipei naţionale Under 19, Mihăilă, Şerban, Baicu şi Niţu. Am mers ieri şi i-am văzut contra Bulgariei (miercuri, la Sliven – n.r.). Îl mai avem şi pe Alex Sârbu la România Under 18… De la prima echipă nu coboară nimeni în afară de Borţa, care e tot al nostru. Sperăm ca tinerii care vor intra pe teren să facă o partidă bună, să se autodepăşească şi să obţinem un rezultat pozitiv. Cei care intră pe teren trebuie să demonstreze că merită să îmbrace tricoul Universităţii Craiova. Puteam amâna meciul, dar am considerat că avem destui jucători tineri care au nevoie să joace, mai ales că în etapa de la Liga Elitelor Under 19 echipa noastră nu va juca, pentru că Ardealul a cerut amânarea. Am considerat că este o şansă bună şi pentru ceilalţi să arate că au potenţial pentru echipa a doua. Nu vreau să mă gândesc că am putea avea probleme din cauza arbitrajului, sper să fie un joc frumos, în urma căruia copiii noştri să crească în valoare. În urma acestei partide sper să acumulăm şi puncte, şi experienţă. Şi un egal ar fi bun. Orice punct obţinut cu o echipă experimentată, care se bate la promovare, e un câştig pentru juniorii noştri“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.

CSO Filiaşi are probleme la fundaşi

Meciul cu „cântec“ de la Turnu Măgurele, pierdut şi din cauza arbitrajului ostil, a lăsat urmări serioase în rândul lotului de jucători de la CSO Filiaşi. Astfel, pentru confruntarea cu FCM Alexandria, programată vineri, de la ora 14.00, pe stadionul „Chimia“ din Işalniţa, antrenorul Mugurel Guşatu are mari probleme în alcătuirea primului unsprezece. Dilema acestuia este legată de apărare, pentru că trei dintre fundaşii titulari au fost „îngălbeniţi“ la meciul din Dâmboviţa şi vor fi suspendaţi pentru cumul de cartonaşe. În discuţie intră Mihai Şchiopu, Robert Vulpe şi Dănuţ Tereche, singurul apărător rămas apt 100% fiind căpitanul Aurel Lupu. În lotul lui CSO sunt jucători care pot acoperi posturile rămase descoperite, dar în ultimul timp au jucat în alte poziţii, deci sunt ceva probleme de omogenitate. Cu toate acestea, preşedintele Florin Spânu nu disperă, este convins că Mugur Guşatu va găsi cele mai bune soluţii în alcătuirea echipei şi că fotbaliştii care vor intra pe teren vor face tot posibilul să câştige.
„Va fi un meci foarte greu, pentru că avem mulţi jucători suspendaţi, adică toată linia de fund, mai puţin Lupu. Ne-a părăsit şi atacantul Mario Tănase, a plecat din nou în Italia la muncă, dar cu toate acestea eu rămân optimist, pentru că echipa s-a pregătit foarte bine şi băieţii îşi doresc foarte mult să obţină toate cele trei puncte. Este un joc foarte important, deoarece, Doamne fereşte, dacă nu am câştiga acest joc, cu siguranţă pierdem plutonul din faţă şi e mai greu de recuperat. Noi, cei din conducere, şi apropiaţii echipei suntem alături de băieţi şi vor avea şi o motivaţie în plus la acest meci“, a spus Florin Spânu, pentru GdS.
Înaintea acestei confruntări, CSO Filiaşi ocupă locul 10, iar FCM Alexandria se regăseşte pe 9.

FCU întâlneşte „satelitul“ lui Hermannstadt

O confruntare ceva mai uşoară ar părea să o aibă FCU Craiova, care a recuperat în ultimul timp din diferenţa faţă de primul loc. Trupa lui Nicolo Napoli va juca tot vineri, de la ora 14.00, dar în deplasare, mai exact pe stadionul „Comunal“ din Răşinari, acolo unde îşi desfăşoară activitatea echipa secundă a clubului Hermannstadt. Ţinând cont că Liga I este în pauză, sibienii şi-ar putea trimite mai mulţi jucători de la prima formaţie, asta ca să-i poată ţine în „priză“ şi să ridice totodată în clasament şi „satelitul“, care ocupă locul 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS