21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Remiză cu fum negru pe „Extensiv“

Fotbal / Remiză cu fum negru pe „Extensiv“

Derbiul Doljului de la Liga a III-a s-a încheiat nedecis, Universitatea II Craiova și FCU Craiova înregistrând 1-1 după cele 90 de minute de joc susținute vineri, pe stadionul „Extensiv“. După o primă repriză anostă, marcată doar de eliminarea lui Ovidiu Dănănae pentru cumul de cartonașe galbene (’44), partea secundă a fost mai animată. Alb-albaștrii au irosit o lovitură de la 11 metri prin Ovidiu Bic (’62), dar au deschis scorul prin Luis Nițu, cu un șut la vinclu de la marginea careului (’72, 1-0), apoi Florin Costea l-a învins pe Calancea din interiorul careului (’82, 1-1).

Ovidiu Bic a irosit o lovitură de pedeapsă (Foto: Tiberiu Cocora)

De menționat faptul că Ovidiu Dănănae nu a fost singurul jucător eliminat, roșu văzând și portarul de rezervă al oaspeților, Sorin Mogoșanu, pentru proteste la adresa arbitrului.

„U“ Craiova: Calancea – Sîrbu, Ion, R. Popa, Borța – Bic, Șerban – Al. Vulpe, V. Constantin, Baicu – Nițu. Au mai intrat: Țoiu, Zete, Frăsineanu.

FCU Craiova: Chindriș – Covari, Ciucă, Avram, Negru – Raicea, Dănănae, Ezaki, S. Lupu – Bălan, Dina. Au mai intrat: Armășelu, FL. Costea, Perez, Zimța.

„A fost un joc normal de Liga a III-a, cu o încărcătură mai mare datorită atmosferei din tribună și a presiunii pe care a creat-o echipa oaspete prin spectatorii ei. Mă bucur că jucătorii mei au terminat jocul fără să aibă probleme medicale, pentru că m-am temut la un moment dat. Cred că mertam victoria, pentru că am irosit un penalti, i-am pus în dificultate, dar ăsta e fotbalul. Golul l-am primit pe o neatenție, Costea, cu experiența lui a profitat și a reușit să le aducă un punct“, a declarat antrenorul „satelitului“, Dragoș Bon, pentru GdS.

 

Galeria oaspeților, evacuată

 

În partea secundă s-au consemnat și câteva momente ce nu fac cinstea fotbalului craiovean, meciul fiind întrerupt de două ori, întrucât susținătorii lui FCU au simțit nevoia să se evidențieze și nu doar prin trivialități și amenințări la adresa publicului situat pe partea opusă. Prima dată s-a petrecut în minutul 55, când au rupt scaunele din sector și i-au luat la țintă pe jucătorii Universității, făcând uz și de materiale pirotehnice. Arbitrul central Constantin Alin Olaru a întrerupt meciul și cele două echipe au mers la vestiare. După circa 15 minute, jucătorii au revenit pe teren, dar somațiile arbitrului și ale observatorul de joc nu au contat pentru galeria oaspeților. Imediat după golul egalizator al lui Costea suporterii lui FCU au dat foc unor obiecte, rezultând un fum negru și gros, iar centralul vâlcean a întrerupt din nou jocul, care a fost reluat imediat după ce forțele de ordine au evacuat  sectorul respectiv.

Fanii lui FCU au aprins un foc în sectorul în care se aflau și au fost evacuați (Foto: Tiberiu Cocora)

Pe aleile din Parcul Romanescu, din spatele stadionului, au mai avut loc ciocniri între forțele de ordine și suporterii lui FCU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS